2023-08-19 17 瀏覽
是日到位於長沙灣廣場,第一次踏足三樓裝修後成為美食廣場第。友人介紹有一間有heart 的餐廳,一於試下。首先一望個drinklist,好特別,有好多唔同顏色代表cocktail, 捒左橙色, 味道好清新, 有ice tea orange juice Gin, 好喜歡!朋友選了無酒精飲品Matcha Mint Latte, Mint 與牛奶味重, 具層次感, 好豐富, 混和一起的效果好好!友人大讚!鱈魚片輕烤香焗與美酒簡值絶配,美味香脆, 伴酒一流,必點! 油金魚刺身,新鮮厚切,充滿光澤感,正!清酒煮蜆, 這項係Menu 冇出現。因為是是日推介。老闆會根據時令及貨源選食材。一試覺得好正,湯頭充滿清酒香味,一問之下老闆會試不同清酒配搭,因為餐廳賣各種清酒,對選清酒品質有研究,加上蜆肉粒粒脹卜卜, 鮮甜美味。滿分!香濃金瓜意粉,意粉質地軟硬適中, 唔錯。老闆十分健談,對食物烹調選材配答都好有想法,挑選食材係關鍵,優質好重要,但求客人食得滿意的。另外餐廳還可根據客人要求tailor made 菜單。只要預早通知協商,無論日、西、中都可做到。眼見當晚席上不乏熟客光顧,桌食物都好吸引,下次再點主廚

鱈魚片輕烤香焗與美酒簡值絶配,美味香脆, 伴酒一流,必點!

油金魚刺身,新鮮厚切,充滿光澤感,正!

香濃金瓜意粉,意粉質地軟硬適中, 唔錯。

主廚好主動介紹掌握日式料理,掌握日式料理烹調造詣,積極創出個人風格。

第一次踏足此處環境優雅舒適,令人十分放鬆,與情侶或三五知己共聚晚餐適合不過。

最後的甜品花生曲奇, 有花生糖的感覺。給整個晚餐填上完美句號。