2013-10-01 2328 瀏覽
情侶兩口子,晚餐,半飽。是日由於我倆不太肚餓,而且之前幫襯過兩次,食過主菜都覺得普普通通,所以今日主攻小食。夜晚七點到九龍城,仲未需要等位。環境方面,唯一要批評的是醬油小碟和餐碟都有污漬。順帶一提,因為今次揸車黎可以兩手空空,之前揹住個背囊真係無位放。最後我倆叫左3輪共8個小食:特選刺身拼盤帶子比我家裡常吃的小隻,鮮味亦不夠;蟹籽的味道好奇怪,酸酸的...(可能係俾墊底的青瓜污染左)其他刺身就好新鮮,但味道並不是最頂尖。三文魚壽司個飯團好軟好有日本飯的味道,舊飯唔會太冰凍但又唔似出面個啲直頭係熱既..好喜歡舊飯入口的感覺,不過,三文魚無上面拼盤個啲咁有三文魚既味道...一舊得一舊唔得,下次未必會再叫壽司。青瓜仔拌八爪魚望落似酸辣,食落其實一啲都唔辣,開胃小菜,讚!廣島蠔懷石燒個蠔好鮮,芝士味好濃,好彩無再落檸檬汁,因為啲芝士本身就有酸味,我食到啲芝士汁一滴不漏。日式炒雜菜望落個賣相唔太討好...睇極都唔知有咩夾得上手..但食落又幾惹味,望落好似好多油但食落完全無油味,亦都無好大陣好臭既炒野味。三文魚他他多士每次黎必食!今次覺得特別好食,個多士口感超脆,但又唔會食到啲碎周圍都係,淨係食個
情侶兩口子,晚餐,半飽。

特選刺身拼盤
三文魚壽司
青瓜仔拌八爪魚
望落似酸辣,食落其實一啲都唔辣,開胃小菜,讚!
廣島蠔懷石燒
日式炒雜菜
三文魚他他多士
每次黎必食!今次覺得特別好食,個多士口感超脆,但又唔會食到啲碎周圍都係,淨係食個多士都已經覺得好好味,上面既碎蛋加蟹籽夠凍,用啲碎蛋痴住啲蟹籽保證唔會食到周圍都係。食到有三文魚果啖最感動。
迷你芝士火鍋
芝士係臭個隻芝士味,未必人人接受到,一開始個火好大,啲芝士直頭跳埋出黎,要小心被彈親整污糟,但個火亦熄得好快,唔想食得太傑就要食快啲了。配菜方面少左啲,只有麵包同西蘭花,不過56蚊滾下滾下算係咁啦..
奶茶布甸
本人唔飲奶茶,但都覺得好易入口,味道當然唔係港式茶餐廳既奶茶味道,而上面既cream多啲會更好,否則食到最底下面啲味就會好寡了。

總結,之前黎食都係一人叫一個主菜再叫一兩個小食,但呢度啲主菜實在麻麻,特別係拉麵,食到我好飽都無心機試啲小食,今次淨係食小食就感到非常滿足,但價錢就貴左好多。左右兩邊既情侶主攻主菜埋單只係200多,我倆就要400多,所以我下次都會同今次一樣,唔太肚餓先黎食小食。
2013-09-27
  • 三文魚他他多士