2021-05-10 4927 瀏覽
一個月之前見到有you tube介紹呢度幾好食價錢又唔貴,於是就專登仆定今日仲要請定假同女友去呢間酒店Murray Lane享受下。點知Murray前一日先通知我女友話加價,老屈都無計,假都請埋照去。等到今日,去到發現啲枱很細,似酒吧啲枱仔,估計應該係疫情關係加設做埋brunch,所以枱面係好迫好迫。講返食物,自助bar不過不失啦,有好有不好,無咩好講。講到主菜,之前見youtube係煎三文魚同吉烈豬扒定食兩款,但今天係煎三文魚同豬腩片定食。我於是嗌了豬腩片定食。主菜泥到我O了咀,啲豬腩片係白十,再加啲胡麻醬,我之後諗...唔通啲豬腩片係靚豬,等我食豬的原味?於是擺落口認真食下,頂呀,真係好普通嘅腩片,仲要係又硬又鞋嗰隻(煮過火),啲飯又硬,我心諗有無搞錯呀,咩主菜泥架😵....白十豬腩片配硬飯,真的酒店出品??我的天。。後來見到坐响後面的男人指住個定食同侍應講嘢,之後個侍應拎走個定食,估計係投訴個定食。我終於捱完個定食(唔想浪費食物頂硬上😔), 叫個侍應收走餐具,個侍應無啦啦問我個主菜O唔OK, 於是我同佢講超唔掂,點知個侍應回應係輕笑(佢嗰種輕笑係乜原來真係咁差嘅笑),之後幫我收走啲嘢,那刻我也笑了😂。平時都唔寫食評因懶,但呢個堅要寫,老實講,求其茶餐廳嘅學生餐都好食過呢個主菜。希望將來會有改善。