2023-05-06 46 瀏覽
Element係一個好似迷宮嘅商場,而且唔屬於我平時會去開嘅區域,所以都比較少黎呢區搵食。今日黎到呢間BOOKMARK已久嘅韓食CAFE,多得朋友中午12點幾攞到位,其實1點前都可以直入有位,仲比我哋坐到「たたみ」,1點開始CAFE外面已經排起一條長龍。💜牛肉紫菜包飯 - 牛肉同紅蘿蔔&青瓜嘅比例係1:99,從來無見過一件飯卷入面可以有咁多紅蘿蔔,而牛肉係細塊到見唔到咁滯😒本人平時係唔食紅蘿蔔,好在佢嘅紅蘿蔔都有經過調味無草青味,都算易入口。不過真心唔需要包到咁大舊,就算血盤大口如我都難以一口咽下….而且為咗令咁大舊飯包得夠穩固唔散,佢用咗兩塊紫菜黎包,令到個外皮變得太韌無哂口感💜半半炸雞 (蜂蜜&甜辣)- 兩種味道都正常發揮,用嘅係滑雞肉所以食落唔鞋口,跟碟嘅蜂蜜醬配薯條都好夾💜海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫 - 奔住Croffle先黎食呢間CAFE,但好令人失望,芝士蛋糕整得唔夠實再加cream係超級漏,好在有少少雪糕伴碟中和番。主角窩夫最敗筆係做唔到外脆內軟嘅效果…💜LOTUS焦糖奶昔 - 比想像中好飲,本身以為佢係會超級甜,而且面頭LOTUS餅碎係加分位💜韓國柑橘梳打 - so f

牛肉紫菜包飯

半半炸雞 (蜂蜜&甜辣)

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

LOTUS焦糖奶昔

韓國柑橘梳打

💜韓國柑橘梳打 - so fresh,建議怕漏怕甜嘅朋友仔可以揀呢杯飲,入面仲有一塊完整柑橘可以食

**點嘅兩杯飲品都有送一塊傳統韓國花煎,其實佢係紅豆年糕嘅朋友,食落煙煙韌韌,唔算甜,外型打卡一流,所以唔需要另外加錢叫

TIPS:一開始講過圓方呢個商場實在係太大,如果想直接去到呢間CAFE,記得由港鐵站D1出口上電梯,CAFE就喺concierge隔離
2023-04-30
LOTUS焦糖奶昔