2024-08-15
食過幾次,啲食物質素都keep得好好~今次揀咗杯1+1 combo set Flat white, 即係一杯espresso +1杯milk coffee, espresso 係1 shot嘅份量,主要試下咖啡嘅原味,由於我唔係好識飲咖啡,1 shot啱啱好。今次嘅咖啡偏酸,我都係鐘意nutty嘅多啲😆黑松露芝士雜菌意大利飯個飯係比較正宗嘅意大利飯,偏硬身,好香黑松露味,好creamy,個菇都煎到好香,好味~明太子小龍蝦扁意粉個意粉汁好出色,又係好creamy,明太子嘅味都好出,唔會有腥味,趁熱食好好味,不過小龍蝦可以再多啲~Homemade tiramisu 酒香唔算太重,上面好多可可粉,個cream好香奶味同好順滑,仲要唔會太甜,冇咁重罪惡感:)雖然間鋪唔係好大,但佢冇限時間,唔會趕人走,食完仲可以順便行去堅尼地城海旁睇下日落,好chill🤘🏻推薦~
黑松露芝士雜菌意大利飯
明太子小龍蝦扁意粉