2017-04-14 662 瀏覽
依排丼飯hit到一個點,有啲新既餐廳都專賣丼。一定令好多普羅大眾想一試,但有啲價錢都吾平架,食完如果吾掂都幾肉赤。而今次我同朋友就係甘岩係附近,見到依間都幾新簇簇既食店所以就一試醫肚啦。見到好多用昂貴啲既食材既丼都真係稍貴,所以我就揀左依個中等價錢既海老丼 $148面頭鋪滿晒甜蝦係我點佢既原因,加上心諗蝦應該無伏吧我個人覺得丼飯最著重都係令人滿吾滿足,如何可以一碗飯塞爆你個咀,一碗飯就夠飽,一碗飯ko你,ko對刺身魚生既渴求甘首先我覺得啲甜蝦都幾甜吾腥既起碼,因為一食到啲腥臭既真係會周身吾聚財。之後中間仲有一條大蝦,赤海蝦。啖啖肉,好爽彈既。但飯都要講講佢,因為我覺得成件事個飯係加左好多分,微暖吾黏,好有家既感覺,而醋既比例亦perfect,真好味!不過啲甜蝦就無挑腸既,但吾算影響整體既...另外仲有沙律食下。
海老丼
面頭鋪滿晒甜蝦係我點佢既原因,加上心諗蝦應該無伏吧

不過啲甜蝦就無挑腸既,但吾算影響整體既...
另外仲有沙律食下。
海老丼