2020-09-03 349 瀏覽
基本上餐牌都唔使睇 必定係食老壇酸菜魚之前食過十二味 味道不過不失真係太懷念酸菜魚既味道 見咁多好評就黎試下 其實之前係荔枝角D2經過已經想試 不過見價錢都唔平 就打消左念頭冇book位晚飯時間好爆下 等左十五分鐘左右 就係諗緊轉唔轉場之際就有位啦~叫左二人酸菜魚 正常辣 加左寛粉同萵苣片由點餐到上台都算好快到 個盆好大 見到辣椒花椒酸菜等等蓋面就已經流晒口水應該為左保持整盆酸菜魚既熱度 面頭有一層油鎖住溫度 令好想飲佢既湯既我都唔敢飲太多 怕太油而且食到尾都覺得有點咸味道豐富而且辣得有層次 見到有唔同形態嘅酸菜有一大片 都有菜葉狀 仲撈到一抽藤椒 有薑 湯底仲有好多蒜蓉 雖然唔識係咩魚 但魚好滑冇魚腥味而佢既萵苣薄片得黎好爽口清新寛粉都煮好恰到好處唔會好難𡁻總括來講係好好味 但埋單$400幾蚊 可能幾個月先會再食一次
基本上餐牌都唔使睇 必定係食老壇酸菜魚
之前食過十二味 味道不過不失