cafe TOO

2023-04-30 968 瀏覽
已經幾年冇嚟,因為呢間啲食物平平無奇,今次因為有買二送一,所以嚟幫襯食個假日午餐餐廳裝修同幾年前冇大分別食物車有爆谷、炸雞、曲奇等吸引小朋友,可惜當日冇乜小朋友。今次自助餐的新意係有米芝蓮星級食品 -夏宮蜜汁叉燒:肉質同味道都普通。玫瑰豉油雞:雞肉滑,夠入味。兩款燒味同以前食過都差唔多,以前冇標榜夏宮,唔知係唔係同一個師傅!一樂燒鵝:每碟兩件,皮香肉嫩;仲有妹記生滾粥、泰昌蛋撻等。唔使週圍去,呢度坐得舒服,慢慢食多幾碟熱食選擇唔多,醬爆龍蝦,醬汁唔太濃,龍蝦大隻啖啖肉其他真係蒸住嘅海鮮(細瀨尿蝦、大蜆、螺),冇蒸魚,好在新鮮冇沙。唯一要排隊攞嘅燉湯,雖然夠熱,但太清淡了。凍食都係例牌蝦、蟹腳、青口、一般壽司,冇生蠔。梳乎厘似係甜品主角,每次焗好一條,就會有人手搖鐘,叫人去攞。甜甜的,中間夾住雪糕。綠茶撻較吸引我,綠茶味濃,朱古力偏甜。飲品只包咖啡、茶,如果以原價$738嚟講,有些餐廳會包多一杯汽水、果汁或有汽酒,唔使另外加錢。抵唔抵食就見仁見智啦!

餐廳裝修同幾年前冇大分別

食物車有爆谷、炸雞、曲奇等吸引小朋友,可惜當日冇乜小朋友。
今次自助餐的新意係有米芝蓮星級食品 -

夏宮蜜汁叉燒:肉質同味道都普通。
玫瑰豉油雞:雞肉滑,夠入味。

熱食選擇唔多,醬爆龍蝦,醬汁唔太濃,龍蝦大隻啖啖肉

唯一要排隊攞嘅燉湯,雖然夠熱,但太清淡了。
凍食都係例牌蝦、蟹腳、青口、一般壽司,冇生蠔。