難得夜晚早收工,所以約左朋友去佢屋企附近既小喇咩食dinner 😁 由於好耐都無食越南菜,所以都懷著興奮既心情入去餐廳。裹面既裝修好靚,我幾鐘意。餐廳裹面用左柔和的黄光,所以感覺好relax 😄左面叫little la mer 右面係alice 我覺得little la mer 飲落幾好飲,又唔甜。聽講好似係呢間既推介飲品。😘飲品顏色又好靚。 同埋餐廳裹面都有酒精飲品,由於我去餐廳之前係公司happy hour 飲左唔少。所以今次無機會試 😂 下次再去我諗會試下佢d 酒精飲品。 😁Cheese Portabella呢個芝士大啡菇除左好多cheese 之外,仲有隻流心蛋係上面,芝士加蛋真係perfect match, 配埋甘厚既大啡菇,真係好好食!必推 Grilled Fish 我朋友鐘意食魚,所以我地叫左呢個。我本身唔太鐘意食魚,因為驚多細魚骨。但呢條魚就無呢個問題。 😘我覺得唔用調味醬都ok,因為條魚本身就好有味。我覺得條魚好滑,不過就有小小咸。Snack Platter 裹面有唔同款既小食,有天婦羅蝦,越式春卷及扎肉等。d 炸野食落一d都唔油,餐廳仲好貼心切到d 紅蘿白成絲。 😁

裹面既裝修好靚,我幾鐘意。

餐廳裹面用左柔和的黄光,所以感覺好relax 😄

左面叫little la mer
右面係alice

飲品顏色又好靚。

Cheese Portabella

Grilled Fish

但呢條魚就無呢個問題。 😘
我覺得唔用調味醬都ok,因為條魚本身就好有味。
我覺得條魚好滑,不過就有小小咸。

Snack Platter

裹面有唔同款既小食,有天婦羅蝦,越式春卷及扎肉等。
d 炸野食落一d都唔油,餐廳仲好貼心切到d 紅蘿白成絲。 😁 所以大家唔怕剩肉甘悶。

Caramel Banana

雪糕好特別,唔係普通一般既雪糕,而係類似沙冰個隻既口感。😍

d 香蕉下面有層焦糖,所以食落脆脆既。

Marshmallow Mango

我鐘意呢個多過上面果個甜品,因為有我鐘意既mango 加棉花糖。裹面仲有紫米。

食落層次好豐富又唔會好甜。😍
推介!!

2018-06-22