2023-03-15 218 瀏覽
之前聽朋友講過哩度既晚餐幾好食,不過因為佢既午餐一向都係走高價路線,所以都冇打算黎試😅直至最近出街做野經過樓下,見到佢擺出黎既menu,發現佢開始推出價錢較為相宜既午餐🤩所以今日同同事黎食晏試下😋餐廳環境方面,因為餐廳夜晚會做埋酒吧,所以燈光都較為昏暗,但係做到幾特別既氣氛。而時間可能比較早,餐廳未有其他食客,所以都有好多坐位可以選擇👍🏻坐低睇左menu,同事揀左A餐 + 是日餐湯,而我就揀左C餐 + 是日沙律🥗餐湯方面,今日既餐湯係南瓜忌廉湯(跟餐包),同事都話唔錯👍🏻而沙律就係沙律菜伴caesar汁,上面仲有少少藜麥😋不過因為肚餓,所以兩樣都唔記得影相😅之後首先送到既係同事叫既:濃香椰汁燴萄式雞皇飯🐔雖然好多茶記同餐廳都有哩款飯,但係哩度既淨係賣相都好有誠意,同事食完都話好味👍🏻之後送到既係我叫既:夏威夷滋味薄餅🍕薄餅size大約8-9寸,配料有:菠蘿、火腿、蘑菇、Mozzarella Cheese(應該係🤔)、Cheddar Cheese同茄醬。薄餅餅底做得夠薄,餅邊都十分脆口,配料亦都非常豐富👍🏻因為即整,所以薄餅都好夠熱,芝士亦都做到「拉絲」😋總體無論味道、口感同溫度都好好👍

濃香椰汁燴萄式雞皇飯

總體無論味道、口感同溫度都好好👍🏻
夏威夷滋味薄餅

食完之後叫左餐飲(冇留意原來要加$12😅),同事叫左凍檸茶,而我就叫左熱咖啡☕️

好快黎錯左杯熱檸茶,不過好快waitress都換返杯凍檸茶出黎,但係亦都因為咁知道哩度既熱檸茶係每杯都用獨立茶包沖泡👍🏻
之後黎既係我既熱咖啡☕️好驚喜佢竟然做埋拉花🤩而咖啡亦都香濃,口感亦都順滑,好唔錯,要加$12都合理👍🏻

埋單之前見到有食客叫左F餐:香煎羊架拿破侖闊條麵😍見到塊羊架煎得唔錯,即刻流晒口水🤤(下次一定試😋🤣)

最後埋單價錢亦都唔貴,平均每人都係$100樓下(連加一服務費),性價比都比同區其他同級數既餐廳高👍🏻以後lunch又多一個性價比高既選擇😋
熱咖啡
2023-03-15