今日黎到位於中國保險大廈3樓嘅驚安燒肉商店,呢間燒肉店依家午市同宵夜做緊59折和牛優惠,價錢非常優惠就可以食到高質和牛。-首先推薦大家一定要點九宮格,呢道菜真係好打卡able,九個格放上九種唔同肉,每款都睇到脂肪分布比例真係好靚。而且肉質都非常高質,和牛食落入口即溶,而且牛味非常濃郁,特別鐘意一口和牛同埋極黑和牛,真係冇很頂。-除咗和牛之外,雞肉豬肉都係唔錯嘅選擇,日式味增黑豚五花,朋友就食得幾開心,而我就覺得正常發揮,味道比較偏甜。另外叫左柙子漬雞肉山,雞肉非常嫩滑,而且好入味,食落又淡淡嘅柚子清香。-最後,特別推薦大家一定要叫飯,我哋叫咗蔥香月見飯同紫菜月見飯,燒肉配飯果然係一絕。-最後我哋仲追加咗和牛壽喜燒,即黑即做,店員就起我地面烹調,配埋黑松露蛋漿,真係好惹味。-
2025-01-12
宵夜