餐廳: 泰皇閣泰國菜館
資訊:

琴日10.1放假,緊係同朋友出去chill,佢地介紹左呢間泰菜,食一些平時較小食既菜式😇1. 蛋包鮮蝦金邊粉 呢個真係必食!蝦肉大隻,賣相精緻,加埋酸甜醬極度開胃,75蚊呢個價好值👍2. 燒安格斯牛肉加青檸 呢個都係招牌名菜,牛肉數量都多,配埋泰式香料加青檸幾有特色但略嫌個牛肉韌左少少3. 泰式生菜包 呢個必食!佢個肉碎勁香口,生菜夠新鮮!辣得好過癮😂同行朋友唔係太食得辣,都寧願飲多少少水都要食!4. 秘製泰式炸豬手呢個如果想食,一定要一黎到就落單,因為佢製作時間比較長!個擺盤好靚,如果要食記得堂食,外賣會無晒配料豬手好夠脆,不過覺得比較硬份量都好多值得試一次!😂5. 椰青 ($33)呢個勁大個!椰青飲落勁清甜,多椰肉十分推介!味道:7/10環境:8/10(泰國設計)服務:8/10(幫我留意位泊車)性價比:6/10(全餐飯埋單600幾蚊,4人食)

1. 蛋包鮮蝦金邊粉

2. 燒安格斯牛肉加青檸
呢個都係招牌名菜,牛肉數量都多,配埋泰式香料加青檸幾有特色
但略嫌個牛肉韌左少少

3. 泰式生菜包
呢個必食!佢個肉碎勁香口,生菜夠新鮮!
辣得好過癮😂同行朋友唔係太食得辣,都寧願飲多少少水都要食!

4. 秘製泰式炸豬手
呢個如果想食,一定要一黎到就落單,因為佢製作時間比較長!
個擺盤好靚,如果要食記得堂食,外賣會無晒配料
豬手好夠脆,不過覺得比較硬
份量都好多
值得試一次!😂

5. 椰青 ($33)
呢個勁大個!
椰青飲落勁清甜,多椰肉
十分推介!

味道:7/10
環境:8/10(泰國設計)
服務:8/10(幫我留意位泊車)
性價比:6/10(全餐飯埋單600幾蚊,4人食)
  • 椰青