2011-01-30
九龍城廣場,一個你一聽就知道係九龍城但又未必知係邊既地方.廣場本身就已經係一個奇葩,人流少,但店舖卻可以長期營業,唔通啲租好平?好多不同既食店都可以係度搵到.其實好老實講,我好鍾意唻呢度食嘢,因為一啲經常要排隊既店舖嚟到呢度都唔使排隊.而令次個主角甜之迷亦都係一間唔使排隊既舖頭.係咪一定要排隊先係好嘢?當然唔係.冇人排隊就唔慌係好嘢?咁又唔可以咁講.咁即係點?好老實,入去食都真係要鼓起少少勇氣,因為平時行過真係冇乜人,咁嗰日同愛人行完元宵,又好想食吓甜品,就諗起呢間成日都想諗既鋪頭.去到嗰度,嘩,攪乜鬼,今晚好似多咗啲人喎.但係好事嚟既,多啲人氣好過冷清清咁.一坐低,就比咗兩杯暖水,抵讚.(有啲甜品鋪頭仲講明話唔提供水,好老實講,我唔係要杯水留番係度同啲朋友吹水,而係你啲嘢太甜想飲淡水啫)睇吓個甜品餐牌,選擇真係唔係太多,記憶中大部份都係$30以上,有啲好似去到$70幾.Anyway, 叫咗橙酒班戟同法式蘋果批.橙酒班戟-班戟味道同質感冇乜好評,因為已經浸淋咗,數量應該有四塊,細細地既,至於個橙酒汁就唔錯,唔係一味死甜,有橙既鮮味.法式蘋果批-呢個值得推介,蘋果批鬆翠,濃香既牛油味加一
Anyway, 叫咗橙酒班戟同法式蘋果批.
法式蘋果批-呢個值得推介,蘋果批鬆翠,濃香既牛油味加一球雪糕,另外個汁亦做得非常好.
成間鋪其實見到好有心放本落去做,下次會試下佢地既晚餐.甜品最好就加多幾款.
服務就有待確定.