2024-06-09
🇮🇹九龍城意式風情Pizzeria🍕-去九龍城食嘢 大家可能會諗人起泰國菜或者cafe 不過最近街坊朋友報料話呢度開咗間好cute cute造型嘅pizza鋪 所以就約佢敘舊之餘 食吓新餐廳😙 除咗單點之外 佢地都有1/2/4人set 有得配小食同飲品 作為尋找CP值之鬼 當然唔會放過叫套餐啦🤭-🍕Mama Mia 12吋薄餅我地叫咗最signature嘅Mama Mia口味 用咗意式煙肉 意大利香腸 辣肉腸 意式肉腸 四款肉肉整成嘅pizza 食肉獸至愛😎 Pizza嘅厚薄適中 介乎於平時食開嘅厚批同薄批中間 麵團食落好有生氣 有少少彈力之餘個底嘅crust好鬆脆🥰 芝士都唔孤寒 拉絲冇難度😗 鍾意重口味dipping嘅朋友 仲可以叫埋佢地嘅自家製蒜蓉香草醬汁 好香好濃郁 食落好滿足😛-🍤番茄醬蒜蓉蝦 5隻小食我哋揀咗蒜蓉蝦 口味以蕃茄醬為基底 再帶少少蒜蓉味🍅 啲蝦都幾大隻 而且肉質都幾爽口同彈牙 唔錯😗-🐣BBQ雞翼 5隻另外我哋都加點咗雞翼 佢係預先炸過 再淋上BBQ醬汁🍗 佢嘅醬淋得好勻循 每一啖都食到 做到finger lickin’ good呀😇-🍰自家製提拉米蘇食完正餐
🍕Mama Mia 12吋薄餅
🍤番茄醬蒜蓉蝦 5隻
🐣BBQ雞翼 5隻
🍰自家製提拉米蘇
食完正餐當然要食甜品啦 呢個自家製提拉米蘇好有驚喜 本身以為佢係慕絲蛋糕體 點知佢係一杯仔上 食落好濕潤 咖啡都突出 雖然忌廉有少少偏醬身 但仍然好滑溜❤️
📍Mama Mia! Pizzeria (九龍城)
九龍城南角道5號地舖