✨Mama Mia! Pizza 就係辣肉腸(+肉碎)芝士pizza,辣肉腸好薄脆🌶️,pizza質地偏脆身,內裏帶有適當嘅空氣感~overall呢款pizza係鹹鹹辣辣,幾惹味.✨Parma Pizzaham嘅份量適中,鹹鹹地🐽好鍾意呢個Pizza皮‼️外層質地微微脆,整體都係好fluffy(⊙ω⊙),焗嘅時間 食得出冇辣肉腸pizza長⏰🔥而且芝士同包之間好熔合.✨+$18 BBQ醬雞翼 (x2)就係普通BBQ醬嘅烤雞翼 但呢款醬再甜d🤏🏽.✨+$18 余均益雞翼 (x2)笑死 以為余均益係人名嚟,原來係牌子名🙈🤣食落就係泰式辣椒醬味🌶️呢款炸雞翼較酥脆 雞肉都係香+juicy!!🐓.✨+$28 自家製肉丸 (x2)肉丸質地好柔軟,好香肉味+juicy🐽.✨($20/杯) gelato ☕️Coffee: 同平時啲咖啡雪糕有啲唔同,呢款雪糕偏重咖啡嘅苦味,食落冇咩甜味🤎🌿Vanilla: 質地柔軟幼滑,味道同普通vanilla一樣味🍵Matcha: 抹茶嘅苦味為主,一樣都係冇咩甜味💚🖤Sesame: 好濃郁芝麻嘅天然味 冇平時嗰啲咁甜~
✨Mama Mia! Pizza
✨Parma Pizza
✨+$18 BBQ醬雞翼 (x2)
就係普通BBQ醬嘅烤雞翼 但呢款醬再甜d🤏🏽
✨+$18 余均益雞翼 (x2)
✨+$28 自家製肉丸 (x2)
肉丸質地好柔軟,好香肉味+juicy🐽
✨($20/杯) gelato
🍵Matcha: 抹茶嘅苦味為主,一樣都係冇咩甜味💚
🖤Sesame: 好濃郁芝麻嘅天然味 冇平時嗰啲咁甜~
2024-10-13
午餐
2天前 0 瀏覽
12月尾係同朋友聚會嘅好時間,所以就約埋朋友一齊食飯聚會。朋友推介佢屋企附近嘅Pizza店性價比好高,好抵食,所以我哋就決定一齊試吓!Pizza店裝飾非常有氣氛,充滿聖誕嘅感覺。店員服務態度都非常之好,好親切。燴牛肉寬麵寬麵口感啱啱好,唔會太晏,亦都唔會太腍,質地煙煙韌韌。寬面味道充滿牛肉肉汁嘅香味,醬汁味道濃郁,燴牛肉都幾腍👍🏻小食拼盤小食拼盤有BBQ醬雞翼、炸芝士條、余均益雞翼和酥炸薯球釀辣肉醬。BBQ醬雞翼雞翼包滿BBQ醬,外皮香脆,肉質又軟又嫩,超Juicy!超多肉汁!真係必食推介!炸芝士條炸芝士熱辣辣,勁拉絲,芝士鹹香味道濃郁,一定滿足到芝士控嘅你!余均益雞翼雞翼味道辣辣地,但都唔會太辣!酥炸薯球釀辣肉醬薯球外脆內軟,食落唔會太油膩!薯球有好多餡料,口感有少少微辣!自家製意式奶凍配草莓雪葩奶凍質感幼滑,奶味都好香濃!草莓雪葩同奶凍非常之夾,草莓味道濃郁!

BBQ醬雞翼

炸芝士條

余均益雞翼
雞翼味道辣辣地,但都唔會太辣!

酥炸薯球釀辣肉醬

• BBQ雞翼
超近地鐵站隔離馬路就係芸芸泰菜中一眼搵到佢意大利店員而且餐廳好活潑既感覺顏色鮮艷好多又用好可愛既logo裝飾親子帶小朋友黎真係好適合-上菜速度好快有開放式廚房一直睇到廚師做緊咩令我對佢地好有信心衛生都好好-Pizza係主打都係名符其實食厭香港連鎖呢間係首推選擇薄餅款式都好多款意粉係睇到間餐廳質素呢間既意粉做到唔會成堆醬汁但做到條條意粉痴滿醬汁食落濃濃黑松露醬汁味道碟底唔會有醬汁剩 覺得好高質最重要每枝菜式都好滿意
超近地鐵站隔離馬路就係
食落濃濃黑松露醬汁味道
碟底唔會有醬汁剩 覺得好高質
最重要每枝菜式都好滿意
2025-01-05 0 瀏覽
Mama Mia係一間我bookmark了很久的Pizza店❤️一直喺九龍城區內算係幾出名舖頭由意大利人主理😍價錢十分划算 而且餐點好有水準⭐️卡邦尼意粉非常香濃嘅芝士味道意粉十分彈牙而且份量比想像中多價錢亦只係$100內性價比10分高⭐️巴馬火腿9"巴馬火腿搭配水牛芝士、火箭菜和車厘茄味道豐富 而且薄餅麵團鬆厚加上上自家製的蒜蓉香草醬汁 非常好食⭐️BBQ雞翼唔知點解由細到大都習慣食pizza一定要配雞翼😝呢間嘅雞翼比想像中有驚喜非常香脆 而且BBQ醬香濃😝自己一個人都食咗三隻推介推介📍:Mama Mia! Pizzeria (九龍城)九龍城南角道5號地舖
一直喺九龍城區內算係幾出名

意粉十分彈牙
而且份量比想像中多
價錢亦只係$100內
性價比10分高

⭐️巴馬火腿9"
巴馬火腿搭配水牛芝士、火箭菜和車厘茄
味道豐富 而且薄餅麵團鬆厚
加上上自家製的蒜蓉香草醬汁 非常好食

⭐️BBQ雞翼
唔知點解由細到大都習慣食pizza一定要配雞翼😝
呢間嘅雞翼比想像中有驚喜
非常香脆 而且BBQ醬香濃😝
自己一個人都食咗三隻
推介推介

📍:Mama Mia! Pizzeria (九龍城)
九龍城南角道5號地舖
2024-12-31 0 瀏覽
去九龍城從來冇諗過食西餐,因為想食嘅餐廳都好多人排隊,結果行下行下就見到呢間裝修得好靚嘅薄餅店。本身都鍾意食pizza,特別係拿坡里pizza,見到呢間餐牌啲相都幾吸引,就決定試一試。想試pizza店嘅水準,最好就係是叫最簡單嘅margarita,佢單點有分9吋同12吋,我就叫咗個12吋嘅。佢個批中心夠軟夠薄,批邊都做得夠漲身,只係硬咗少少。不過佢嘅底同面都冇乜焦痕,唔知係咪因為個爐唔夠高溫,不過整體嚟講個餅底都算有水準,質感幾好。要批評嘅係醬料唔多夠味,茄味較弱唔夠酸,芝士亦唔夠香,食落就較為淡味。可能佢其他口味會更出色,有機會再試。

可能佢其他口味會更出色,有機會再試。
Margarita
2024-12-30
2024-12-30 0 瀏覽
一講起九龍城嘅美食,第一樣一定係諗起泰國菜~我都係最近先知原來九龍城多咗好多唔同嘅嘢食,包括呢一間隱世手工pizza🍕我對依一間舖頭幾有記憶點~讀起佢舖頭名mama mia就會諗起以前好出名嗰套音樂劇,而且舖頭用咗好大膽嘅黃色做主色,成間舖頭睇落好有活力!入舖頭嘅時候係全full House,而且舖頭由店員去到廚師都真係意大利人嚟👨🏽‍🍳佢嘅價錢都幾親民,我哋叫咗二人餐$268,仲要免加一-頭盤:是日精選湯品& 特選田園沙律🥗-Pizza🍕Pizza可以任何一款都得~我哋揀咗避風塘海鮮上面有好多八爪魚🐙好彈牙通常Pizza啲蝦都烚熟擺喺上面,但依度隻蝦係炸咗嘅~反而覺得好夾同埋配襯得啱啱好!而且佢哋嘅薄餅底都係手工制,厚薄適中,佢另外再配咗個酸忌廉汁,點嚟一齊食個味道提升好多!-小食🧆我哋揀咗自家製肉丸~有四粒大大粒!嚟到嘅賣相有啲似IKEA嘅肉丸,但係size比佢大一倍!食得出係真材實料-薯條🍟另外我哋加咗個薯條,呢一個價錢份量都算多~重點係整得啱啱好,因為我唔鍾意食太脆🤣

-頭盤:是日精選湯品& 特選田園沙律🥗

-Pizza🍕
Pizza可以任何一款都得~我哋揀咗避風塘海鮮
上面有好多八爪魚🐙好彈牙

-小食🧆

-薯條🍟

2024-12-29 0 瀏覽
自費架我要九龍城食pizza嘅好方便外國人主打嘅佢哋環境細細,但係有角色類型嘅pizza俾大家任選我哋嗌咗煙肉菠蘿pizza勁大份食完都覺得好飽好滯啦我哋亦都嗌咗小吃就係佢哋嘅即叫即脆雞翼佢哋嘅雞翼好入味好好食,調教得好好所以我都好喜歡好鍾意仲有呀我哋嗌咗一個主打嘅黑松露意粉整得好好食同埋好入味佢有好多唔同類型嘅意大利粉同埋甜品比大家揀嘅如果大家鍾意食西餐同埋鍾意食pizza嘅話,我都好建議大家可以揀嚟食價錢適中唔會太貴
自費架
地鐵站B2出口對面有間好好食嘅Pizza餐廳叫Mama Mia! Pizzeria ! 地鐵站B2出口對面就係,全部Pizza都係外國人手工製,絕對值得一試👍🏼個Set Dinner 只係$268 包一份前菜沙律加兩個蘑菇湯一個九吋Pizza ,一款小食同埋兩杯Gelato雪糕(香港製造)款Pizza我揀咗避風塘海鮮薄餅, 啲櫻花蝦都好入味,仲有個蒜蓉醬用嚟配pizza,食到我停唔到口😂小食就揀咗自家製肉丸, 呢個一定要試,因為真係超級好食!! 雪糕有雲呢拿味同朱古力味,都唔錯

個Set Dinner 只係$268
包一份前菜沙律加兩個蘑菇湯
一個九吋Pizza ,一款小食
同埋兩杯Gelato雪糕(香港製造)

小食就揀咗自家製肉丸, 呢個一定要試,因為真係超級好食!!
雪糕有雲呢拿味同朱古力味,都唔錯
2024-12-26 117 瀏覽
$268/2人餐有齊沙律、前菜、蘑菇湯、意大利pizza同埋Gelato雪糕!蘑菇湯有誠意,食到雞絲同埋蘑菇碎。意大利pizza好食,手工製作pizza, 食得出pizza餅底嘅鬆軟口感,我哋食避風塘海鮮味,有幾隻小龍蝦,炸得香脆,連埋櫻花蝦同埋炸蒜片,非常香口。驚喜嘅係意大利Gelato雪糕,我哋食咗荔枝味同埋雲呢拿味荔枝味好清新,食到淡淡荔枝香,完全唔係好假嘅人造色素味道。而雲呢拿味就有淡淡的奶香,有唔少雲呢拿籽,味道都好濃郁。

蘑菇湯有誠意,食到雞絲同埋蘑菇碎。

驚喜嘅係意大利Gelato雪糕,我哋食咗荔枝味同埋雲呢拿味

• 避風塘海鮮pizza
《 🍕Mama Mia! Pizzeria📍》————————————————————九龍城都有好食Pizza意大利菜⁉️性價比高!外國人主理超抵食西餐廳!————————————————————🌟 Pesto Chicken Pizza (12吋)---餐廳推介嘅青醬雞肉Pizza好特別😍望住師傅新鮮即叫即整手工製薄餅!重口味必點~成個Pizza超多青醬😈————————————————————🌟 Truffle Cream Linguine ---賣相💯芝士控見到真係雙眼發光🤩黑松露忌廉足料,扁意粉口感啱啱好!————————————————————🌟 余均益雞翼---余均益辣醬好夠惹味好香口😛雞翼外脆內嫩,呢道小食有驚喜!————————————————————🔴 總評:9/10---💰 性價比:4.5/5📸 賣相:4.5/5🏞 環境衛生:3.5/5👩🏻‍🍳 服務態度:2.5/5 ————————————————————♐️ 餐廳地點:———————
《 🍕Mama Mia! Pizzeria📍》
九龍城都有好食Pizza意大利菜⁉️
性價比高!外國人主理超抵食西餐廳!
————————————————————
🌟 Pesto Chicken Pizza (12吋)
餐廳推介嘅青醬雞肉Pizza好特別😍
望住師傅新鮮即叫即整手工製薄餅!
重口味必點~成個Pizza超多青醬😈
🌟 Truffle Cream Linguine
賣相💯芝士控見到真係雙眼發光🤩
黑松露忌廉足料,扁意粉口感啱啱好!
🌟 余均益雞翼
余均益辣醬好夠惹味好香口😛
雞翼外脆內嫩,呢道小食有驚喜!
🔴 總評:9/10
2024-12-18
  • 余均益雞翼
  • 松露忌廉意粉
2024-12-17 143 瀏覽
九龍城既泰國菜都出名好食,估唔到路過經過呢間pizza都咁好食🤤仲要好抵!$268一個2人套餐,免加一服務費,有餐湯,餐沙律,自選一個9‘ pizza和小食,兩個雪糕🍦我簡左教父pizza同bbq雞翼,另外加左份粗薯條🍟Pizza即叫即做,落到枱熱辣辣又香噴噴,我簡既教父係用蕃茄醬做主醬,配搭莫薩里拉芝士🧀酸酸甜甜好開胃,又唔會膩,仲有牛腮肉、白菌、乾蒜、車厘茄、黑橄欖,超多材料。同埋佢個pizza皮真係整得超好食!中心搓到厚薄適中,皮邊煙煙韌韌又唔會焗到硬哂,可以食哂個皮邊都唔厭!而個雞翼個醬好杰好濃,淋滿左炸好左既雞翼,好惹味

2024-12-17 138 瀏覽
首先講講hawaiian pizza佢呢間真係味道好好嘅Pizza,雖然hawaiian pizza都係火腿同埋菠蘿,咸咸甜甜嘅味道,但係呢一度個批底加埋啲芝士味道真係被出面好好多再講講BBQ雞翼,哇,呢個真係派對必備!啖啖肉,外脆內嫩,淋上BBQ醬,味道濃郁到爆!每次咬落去,肉汁四溢,真係好過癮,仲可以同朋友一齊分享,邊食邊傾計,氣氛好到不得了!最後就係黑醋沙律,呢個就係一個清新嘅選擇啦!黑醋嘅酸酸甜甜,配上新鮮嘅菜,真係好開胃!食完Pizza同雞翼之後,食一啖沙律,感覺好清爽,仲可以平衡下口味。仲有去過粟米湯望落去雖然好似好清淡但係飲落去味道好濃,呢個粟米湯都真係好好味。

2024-12-16 134 瀏覽
講起去九龍城食飯,多數人都會諗起食泰國菜…但其實有間意大利人主理嘅Pizza店都好吸引,餐廳裝修別緻,用左黃色做主題,餐廳内外都有好多打卡位.DI LUSSO SET FOR 2 $268我地叫咗個二人餐,包餐湯、兩碗餐湯、一份沙律、一個Pizza同一份小食,再加兩杯雪梨.🌽粟米湯粟米湯飲到粟米本身嘅甜味,非常清新.🥗沙律沙律新鮮爽脆,加左黑醋,清新又開胃.🍕Mama Mia! Pizza 9”黎得Mama Mia!食點可以唔叫佢哋嘅招牌,Mama Mia! Pizza😌Pizza 即叫即整上枱熱辣辣,餡料係意式煙肉、意大利香腸、辣肉腸、同意式香腸,配埋芝士同蕃茄醬,呢個組合係絕配(´▽`) .🐔余均益雞翼估唔到西餐都會用上香港經典品牌余均益辣椒醬,雞翼酥脆肉質juicy~好惹味!.Devils’s Tea $28 (跟餐價)佢係伏特加加檸檬茶,檸檬茶嘅味道比較偏重,啱晒又想飲酒,但又飲唔到酒嘅朋友(´▽`).香芋Gelato荔枝Gelato 兩味Gelato味道都好濃郁..好好食

DI LUSSO SET FOR 2 $268

🌽粟米湯
粟米湯飲到粟米本身嘅甜味,非常清新

🥗沙律
沙律新鮮爽脆,加左黑醋,清新又開胃

🍕Mama Mia! Pizza 9”

🐔余均益雞翼

Devils’s Tea $28 (跟餐價)

香芋Gelato
荔枝Gelato
兩味Gelato味道都好濃郁..好好食

2024-12-15 107 瀏覽
🍋✨第一次去九龍城搵咗好岩影相嘅pizza店 ✨📸⭐️Mama Mia! Pizzeria pizza店插畫由香港本地插畫家「謝曬皮」設計,配上黃白色調色彩好有特色💛 地方唔算大,設計舒服,可以chill住影相打卡 !✨✨🍍✨🧡手工pizza主打意大利及美國餅底混合,食落會香脆、鬆軟!我就order咗9吋羅馬辣味煙肉(Amatriciana)🍕材料有辣肉腸、辣椒乾🌶️Parmesan cheese 、蒜香⋯🧀味道香酥煙韌、芝士味道香口🇮🇹~ 最驚喜pizza有一款名為「余均益」嘅雞翼,雞翼炸得厚身juicy唔辣~

🍋✨第一次去九龍城搵咗好岩影相嘅pizza店 ✨📸

我就order咗9吋

2024-11-28
  • 余均益雞翼
  • Mama  Mia!
2024-12-12 169 瀏覽
最近轉咗新工,Office嘅位置由港島區變返去九龍區,亦都多咗機會喺九龍區搵好西嘅機會。平時九龍城呢最出名就係食泰國菜,但今次我哋就試咗一間有意大利人開嘅Pizza舖。一入到去,發現入邊有好多打卡嘅位,啱晒鍾意打卡嘅人。我哋嗌咗個二人餐,有餐湯、沙律、一個Pizza同一份小食,再加一個甜品。**Pizza: Margarita** 呢個Margarita Pizza嘅餅底唔係我預期中嘅脆口,但番茄醬味道酸甜適中,搭配新鮮嘅馬蘇里拉芝士,整體味道仍然好吸引。**小食:余均益雞翼** 至於雞翼,余均益雞翼嘅調味真係一絕,肉質多汁,配上特製醬汁,令人食得停唔到口。**甜品:香芋味嘅gelato** 最後,甜品方面嘅香芋gelato非常出色,口感好滑溜,加上好濃嘅香芋味,注定值得再encore!整體嚟講,呢間Pizza舖係一個唔可以錯過嘅地方,無論係環境定係食物都令人印象深刻。Mama Mia! Pizzeria📍九龍城獅子石道44A號地舖

**Pizza: Margarita**

**小食:余均益雞翼**