2023-08-11
同屋企人一齊食呢間bookmark左好耐嘅蒸氣海鮮火鍋今次我哋試食好多人都推介嘅尊貴海鮮套餐一叫完嘢食,店員即刻上咗呢個鍋底~好正啊~我哋呢個餐由大赤蝦數起,仲有九孔鮑魚、月亮貝、珍珠蠔、青口同翡翠螺~呢到店員服務態度100分,唔單止會幫你落手蒸埋,仲好仔細介紹每一種食物同鮮度~第一款食嘅係刺身級嘅日本大赤蝦,肉質爽口鮮甜,蝦頭係滿滿嘅蝦膏~超級鮮甜翡翠螺~本身都有擔心咁新鮮會唔會多沙,但洗得好乾淨,一粒都食唔到呢~呢個套餐嘅重頭戲,綠膏蟹、饅頭蟹、琵琶蝦同澳洲龍蝦~麵包蟹多膏,肉質好鮮甜~上面 琵琶蝦下面 澳洲青年龍蝦新鮮嘅海鮮係一食就食得出~呢到嘅龍蝦肉質好實淨同鮮甜~個人最愛係綠膏蟹~第一次見有綠色膏嘅蟹,店員介紹,原來因為呢款蟹主力食海洋中嘅海草同埋微生物,所以膏係偏綠色~意想不到勁多蟹肉,而且多膏,大滿足~食完海鮮,用蒸海鮮嘅精華淆左呢個粥出黎,鮮甜~最後仲有椰汁雪燕清一清喉嚨~
今次我哋試食好多人都推介嘅尊貴海鮮套餐
一叫完嘢食,店員即刻上咗呢個鍋底~
呢個套餐嘅重頭戲,綠膏蟹、饅頭蟹、琵琶蝦同澳洲龍蝦~
麵包蟹多膏,肉質好鮮甜~
上面 琵琶蝦
下面 澳洲青年龍蝦
新鮮嘅海鮮係一食就食得出~呢到嘅龍蝦肉質好實淨同鮮甜~
食完海鮮,用蒸海鮮嘅精華淆左呢個粥出黎,鮮甜~
最後仲有椰汁雪燕清一清喉嚨~