2019-04-13 1369 瀏覽
九龍城一向都多好野食,今次就同屋企人試下海景粥店茶餐廳。餐廳裡面座位都幾舒適,而且卡位都好寬闊,所以都坐得好舒服。今次叫左魚片碎牛粥,炒麵,炸兩同雞翼酸辣米線。 另外這裡除左粥麵之外,都有飯類可以選擇。魚片碎牛粥方面,個牛肉稍嫌太生,所以就叫左廚房再煮熟d,侍應都服務態度好好咁幫我地迅速換左。 另外個粥底好綿,而且材料方面都好充足。 至於個炒麵份量十足,麵條彈牙,再加上韭菜既香味簡直係絕配。 檯上也有提供芝麻,加落去炒麵令到食落更香口。炸兩個皮夠薄夠軟,而入面依然能保持脆口。酸辣麵線其實有好多配料可以選擇,包括雞扒,雞翼,肥牛,煙肉等等,辣味方面都可以選擇小辣,中辣,大辣(但其實係成罐辣椒油比你自己落)。 雞翼好貼心地同米線分開上,令到雞翼既皮可以保持到好脆。 另外湯低方面,酸味比較重,湯底裡面都有大量酸菜和肉碎,令到米線好入味。 總括而言,今次所有菜式都好滿意。魚片碎牛肉粥可以叫廚房煮熟d, 炒麵,炸兩,酸辣米線都可以一試種

魚片碎牛粥
炒麵