2025-03-03
我們於24/2(一)未夠下午六點🕕到達餐廳,已經有非常多食客,人流非常旺,菜單非常多選擇,讓人眼花撩亂🤩,覺得自己有選擇困難症。我們一共叫了6個菜式:❶🥢灌湯小籠包($46):有4隻小籠包,侍應一打開蒸籠,熱騰騰的非常好吃。皮薄、湯汁又多,肉餡又鮮味,令人垂涎三尺。🤤❷🥢爆汁牛肉餅($25):皮薄牛肉餡多,色澤鮮嫩,非常鮮甜,咸淡適宜,不油不膩。❸🥢爆汁生煎包($24):生煎包底部酥脆中還帶有點硬度,而肉餡豐富,令人食指大動。❹🥢上海蔥油餅($22):餅皮煎得金黃香脆,一咬開,已經嚐得到蔥絲,口感細膩,層次分明,吃起來既不油膩也不乾巴,完美的調和了所有的口感,又不會覺得有油膩感。濃郁的蔥香和香脆的口感,簡直一流。❺🍜蔥爆羊肉炒拉麵($68):麵條Q彈又爽口,搭配羊肉、洋蔥、大蔥等材料美味十足,色香味濃。❻🥘無骨海南雞飯($78):餐廳用清遠走地雞,真材實料。雞肉嫩滑,配上薑蓉,泰式酸辣,還有秘制豉油,搭配油飯,雞肉又嫩滑,必叫之選。🥣附例湯(南瓜老黃瓜雞湯):有南北杏、豬肉、雞肉、南瓜等材料,用料十足,湯味濃郁。☑️原來餐廳開到晚上12點,簡直係區內宵夜之選!☑️餐廳環境新淨又舒適,食物
我們一共叫了6個菜式:
☑️原來餐廳開到晚上12點,簡直係區內宵夜之選!
☑️餐廳環境新淨又舒適,食物冇味精,份量又足夠,絕對適合一家大小,老少咸宜。
☑️現場還有師傅👨🏼🍳即叫即做,手工製包點同拉麵,用料新鮮,街坊可以用平民價錢食到健康的食物,是九龍城食肆好選擇,令人回味無窮。
灌湯小籠包
爆汁牛肉餅