⭕️ 九龍城必食上海菜之選!⭕️ 現場見到師傅整包點同拉麵⭕️ 即叫即造,食材有保證,夠新鮮~⭕️ 招牌海南雞用清遠走地雞,下次試^⭕️ 餐牌好豐富,超多選擇!————————————————————招牌推介:💛 灌湯小籠包💛 爆汁生煎包皇💛 爆汁牛肉餅---小籠包皮薄餡靚!放入口即爆汁~生煎包、牛肉餅外脆內軟,好多肉汁!呢三款不愧係招牌菜式,建議一定要點^————————————————————🧡 招牌四川擔擔拉麵---手工拉麵口感煙韌!湯底濃郁微麻微辣配上花生粒同肉碎,口感味道層次豐富招牌湯麵唔好錯過!————————————————————🧡 豬扒蛋蔥油拌拉麵---蔥油香拌麵好夠惹味!大大碟好夠滿足湯拉麵就食得多,拌拉麵意外地好食配埋大大塊豬扒同煎蛋,港式x上海菜————————————————————🧡 韮菜白菜雙拼豬肉煎餃---外皮煎得好脆口!裡面餡料好豐富濃味韮菜x清香白菜,食落味道好夾————————————————————🧡 酸薑皮蛋---溏心皮蛋有流心!酸酸辣辣幾開胃~涼菜可以點呢款,解解膩~————————————————————❤️ 附送例湯—————————————————
⭕️ 九龍城必食上海菜之選!
⭕️ 現場見到師傅整包點同拉麵
⭕️ 即叫即造,食材有保證,夠新鮮~
⭕️ 招牌海南雞用清遠走地雞,下次試^
⭕️ 餐牌好豐富,超多選擇!
招牌推介:
💛 灌湯小籠包
💛 爆汁生煎包皇
💛 爆汁牛肉餅
---
小籠包皮薄餡靚!放入口即爆汁~
生煎包、牛肉餅外脆內軟,好多肉汁!
呢三款不愧係招牌菜式,建議一定要點^
🧡 招牌四川擔擔拉麵
手工拉麵口感煙韌!湯底濃郁微麻微辣
配上花生粒同肉碎,口感味道層次豐富
招牌湯麵唔好錯過!
🧡 豬扒蛋蔥油拌拉麵
蔥油香拌麵好夠惹味!大大碟好夠滿足
湯拉麵就食得多,拌拉麵意外地好食
配埋大大塊豬扒同煎蛋,港式x上海菜
🧡 韮菜白菜雙拼豬肉煎餃
外皮煎得好脆口!裡面餡料好豐富
濃味韮菜x清香白菜,食落味道好夾
🧡 酸薑皮蛋
---
溏心皮蛋有流心!酸酸辣辣幾開胃~
涼菜可以點呢款,解解膩~
❤️ 附送例湯
2025-02-26
2025-03-03 0 瀏覽
我們於24/2(一)未夠下午六點🕕到達餐廳,已經有非常多食客,人流非常旺,菜單非常多選擇,讓人眼花撩亂🤩,覺得自己有選擇困難症。我們一共叫了6個菜式:❶🥢灌湯小籠包($46):有4隻小籠包,侍應一打開蒸籠,熱騰騰的非常好吃。皮薄、湯汁又多,肉餡又鮮味,令人垂涎三尺。🤤❷🥢爆汁牛肉餅($25):皮薄牛肉餡多,色澤鮮嫩,非常鮮甜,咸淡適宜,不油不膩。❸🥢爆汁生煎包($24):生煎包底部酥脆中還帶有點硬度,而肉餡豐富,令人食指大動。⁠❹🥢上海蔥油餅($22):餅皮煎得金黃香脆,一咬開,已經嚐得到蔥絲,口感細膩,層次分明,吃起來既不油膩也不乾巴,完美的調和了所有的口感,又不會覺得有油膩感。濃郁的蔥香和香脆的口感,簡直一流。❺🍜蔥爆羊肉炒拉麵($68):麵條Q彈又爽口,搭配羊肉、洋蔥、大蔥等材料美味十足,色香味濃。❻🥘無骨海南雞飯($78):餐廳用清遠走地雞,真材實料。雞肉嫩滑,配上薑蓉,泰式酸辣,還有秘制豉油,搭配油飯,雞肉又嫩滑,必叫之選。🥣附例湯(南瓜老黃瓜雞湯):有南北杏、豬肉、雞肉、南瓜等材料,用料十足,湯味濃郁。☑️原來餐廳開到晚上12點,簡直係區內宵夜之選!☑️餐廳環境新淨又舒適,食物

我們一共叫了6個菜式:

☑️原來餐廳開到晚上12點,簡直係區內宵夜之選!
☑️餐廳環境新淨又舒適,食物冇味精,份量又足夠,絕對適合一家大小,老少咸宜。
☑️現場還有師傅👨🏼‍🍳即叫即做,手工製包點同拉麵,用料新鮮,街坊可以用平民價錢食到健康的食物,是九龍城食肆好選擇,令人回味無窮。

爆汁生煎包
上海蔥油餅
蔥爆羊肉炒拉麵
2025-02-24
用餐優惠
試食活動
😌我一向鍾意食茶記貪佢夠地道 食物類型多元化但我又估唔到 呢間多元化到小籠包呀手工拉麵呀都有得食🤣咁岩仲見到師傅係到整整整 拉拉拉 撻撻撻原來係整緊刀削麵!!難怪當日未到六點 入座率已經有九成真心 覺得總體性價比幾高🫶🏻⍥ 灌湯小籠包🥰師傅即叫即做即包,真係夠晒新鮮。小籠包夠熱!夠爆汁!夠薄皮!應該具備既條件都有齊晒🤤真心正~⍥ 爆汁牛肉餅煎到金黃香脆!又係爆汁!一個都幾大件😚食落都飽飽地⍥ 上海蔥油餅口感似酒樓既薄撐😯微微既蔥油香,零油膩感,過口癮係唔錯!⍥ 秘製豬頸肉湯拉麵手工拉麵,食得出比較有嚼勁,我覺得有浸麵粉香,清湯湯底剛好襯個邪惡既豬頸肉,唔肥就唔係豬頸肉啦🤣又香又爽又肥膩👍🏻份量又夠慷慨!⍥ 無骨海南雞飯史生喜歡食海南雞,無骨就放心大大啖咬,咁岩分到雞髀位,皮薄肉嫩,仲有層啫喱tim😋蘸埋啲醬汁先係精粹!
😌我一向鍾意食茶記
貪佢夠地道 食物類型多元化
但我又估唔到 呢間多元化到小籠包呀手工拉麵呀都有得食🤣
咁岩仲見到師傅係到整整整 拉拉拉 撻撻撻
原來係整緊刀削麵!!
難怪當日未到六點 入座率已經有九成
真心 覺得總體性價比幾高🫶🏻

⍥ 灌湯小籠包

⍥ 爆汁牛肉餅
煎到金黃香脆!又係爆汁!一個都幾大件😚食落都飽飽地

⍥ 上海蔥油餅
口感似酒樓既薄撐😯微微既蔥油香,零油膩感,過口癮係唔錯!

⍥ 秘製豬頸肉湯拉麵

⍥ 無骨海南雞飯

• 灌湯小籠包
  • 秘製豬頸肉
今次去左而間餐廳食晚餐,都要等左陣位先入到去🥹眼見好多街坊幫襯。原來現場有師傅手工製包點同拉麵😮係香港已經好小有!同埋佢地用料新鮮,無添加濟味精,係健康之選!灌湯小籠包/爆汁生煎包皇/爆汁牛肉餅都肉香濃郁而湯汁都好鮮甜~重點係夠熱!點心一定要夠熱!而我最鍾意爆汁牛肉餅🐮 外酥內嫩的口感再加上豐富的肉汁,如果唔係因為我飽我一定叫多個😶另外叫左酥炸雞扒擔擔拉麵🍜雞扒好大舊😂外脆內嫩。搭配香濃的擔擔醬,讓整碗麵條更添風味晚餐-黑椒西冷牛扒漢堡煎蛋飯🥩佢地每日都有唔同既晚市套餐~我叫左牛扒,$80都唔洗幾抵!黑椒的辛香加上牛扒煎得恰到好處!而小食瑞士汁雞中翼🍗好有兒時的味道~飲品叫左什果冰清爽可口,加埋利賓立好好飲😂 而奶茶凉粉冰的涼粉口感滑嫩,可能叫左小甜,所以涼粉有啲苦苦地有啲養身既感覺😂
灌湯小籠包/爆汁生煎包皇/爆汁牛肉餅
另外叫左酥炸雞扒擔擔拉麵🍜

雞扒好大舊😂外脆內嫩。搭配香濃的擔擔醬,讓整碗麵條更添風味
晚餐-黑椒西冷牛扒漢堡煎蛋飯🥩

而小食瑞士汁雞中翼🍗好有兒時的味道~

飲品叫左什果冰清爽可口,加埋利賓立好好飲😂
  • 爆汁牛肉餅
  • 爆汁生煎包皇
  • 灌湯小籠包
2025-02-25 0 瀏覽
九龍城開咗一間新餐廳主打手打拉麵、小籠包、生煎包…..師傅現場製作,即叫即整😍🔸灌湯小籠包小籠包外皮超薄,咬落去仲爆咗汁嫁,好鮮味🔸無骨海南雞飯招牌嘅海南雞,去晒骨,海南雞肉質鮮嫩,配埋黃油飯絕配🔸秘製豬頸肉擔擔拉麵豬頸肉份量超多😍而且拉麵係即叫即整,師傅喺你面前拉嫁😍擔擔面充滿花生香,好Creamy得黎又唔會好膩🔸白菜豬肉餃自家製餃子,可以選擇煎/蒸,餡料超多,煎到金黃色好香脆美味🔸爆汁生煎包皇生煎包底部煎到金黃色,咬落爆曬汁😍除左以上食品,餐廳仲有多種唔同嘅選擇,小炒、茶餐通通都有😋
九龍城開咗一間新餐廳主打手打拉麵、小籠包、生煎包…..
師傅現場製作,即叫即整😍

🔸灌湯小籠包
小籠包外皮超薄,咬落去仲爆咗汁嫁,好鮮味

🔸無骨海南雞飯
招牌嘅海南雞,去晒骨,海南雞肉質鮮嫩,配埋黃油飯絕配

🔸秘製豬頸肉擔擔拉麵

🔸白菜豬肉餃
自家製餃子,可以選擇煎/蒸,餡料超多,煎到金黃色好香脆美味

🔸爆汁生煎包皇
生煎包底部煎到金黃色,咬落爆曬汁😍

除左以上食品,餐廳仲有多種唔同嘅選擇,小炒、茶餐通通都有😋
🇭🇰九龙城街坊认证!这家店让我放弃减肥👀谁说九龙城只有泰国菜?本地阿叔拍胸脯推荐的小食堂,灌汤包飙汁、牛扒比脸大,连拉面师傅都在玩杂技!-【灌汤小笼包💦】皮薄到透光!轻轻一戳直接喷汁!肉馅鲜到像在舌尖打太极,汤汁多到要用勺子接住~【无骨海南鸡🐔】鸡皮像果冻一样DuangDuang抖!肉嫩到筷子一夹就散开,连骨头都帮你拆干净~蘸秘制姜蓉酱,咸鲜带甜,本海南鸡控直接封神!【葱油香煎牛扒双蛋🐮】牛扒又大又香!煎得焦香带脆边~配流心太阳蛋+葱油,胆固醇爆表也值得啊宝子们!【香脆猪扒担担面🍜】师傅现场表演拉面魔术!面条从1根变12根,嗦起来又弹又挂汁~猪扒炸得咔嚓响,担担汤底微辣带花生香,嘶哈嘶哈停不下筷子-💡隐藏彩蛋:1️⃣ 厨房全透明!看师傅捏包子、拉面条超治愈2️⃣ 分量大到离谱!两人点四道菜已经扶墙出-地址📍晶百合餐厅(九龙城福佬村道5-9号)人均💰70(这性价比我哭了)时间🈺6:00-24:00(早餐宵夜全包了)
🇭🇰九龙城街坊认证!这家店让我放弃减肥
【灌汤小笼包💦】
【无骨海南鸡🐔】
【葱油香煎牛扒双蛋🐮】
【香脆猪扒担担面🍜】
💡隐藏彩蛋:
1️⃣ 厨房全透明!看师傅捏包子、拉面条超治愈
2️⃣ 分量大到离谱!两人点四道菜已经扶墙出
地址📍晶百合餐厅(九龙城福佬村道5-9号)
人均💰70(这性价比我哭了)
时间🈺6:00-24:00(早餐宵夜全包了)
2025-02-21 0 瀏覽
九龍城開咗間新餐廳,主打手拉拉麵同刀削麵✅刀削麵配豬頸肉 $68見到師父即叫即做,刀削麵口感煙韌唔錯喎✅爆汁生煎包 $24(2件)生煎包唔會太油,真係好爆汁,好香口喔✅爆汁牛肉餅 $25(1件)必食牛肉餅,好多汁又熱辣辣,大推👍✅白菜豬肉餃 $42(6隻)餃子餡料多,加辣椒油食更加好味✅星州炒米 $65炒得好香好好味,唔會太咸重飲埋即磨咖啡同凍豆漿去到7點果時都幾多人食,而且開到晚上12點,嚟食宵夜岩哂🥳📍晶百合餐廳 @crystallilyrestro九龍城福佬村道5-9號地下A-B號舖#九龍城美食 #九龍城必食 #香港美食 #手拉拉麵 #刀削麵 #牛肉餅 #爆汁 #香港宵夜 #九龍城宵夜 #hkfood #foodie #hkfoodie
九龍城開咗間新餐廳,主打手拉拉麵同刀削麵
✅刀削麵配豬頸肉 $68
見到師父即叫即做,刀削麵口感煙韌唔錯喎
✅爆汁生煎包 $24(2件)
生煎包唔會太油,真係好爆汁,好香口喔
✅爆汁牛肉餅 $25(1件)
必食牛肉餅,好多汁又熱辣辣,大推👍
✅白菜豬肉餃 $42(6隻)
餃子餡料多,加辣椒油食更加好味
✅星州炒米 $65
炒得好香好好味,唔會太咸
重飲埋即磨咖啡同凍豆漿
去到7點果時都幾多人食,而且開到晚上12點,嚟食宵夜岩哂🥳
📍晶百合餐廳 @crystallilyrestro
九龍城福佬村道5-9號地下A-B號舖

👧🏻😋👅🍽✨大癲‼️健康原來可以好味到驚艷😳-🥢 主打無味精每日新鮮即製, 好難得地每款食物都食到食材鮮味無添加都好好食, 建議自認重口味既人都去試下, 可能會有驚喜🥳 除左招牌上海菜仲做埋茶記常餐炒野, 用盡闊落鋪位服務最多客人🥢 開朝6晚12都做到冇停手, 外賣電話不斷響但都無阻友善服務🫶🏻 師傅即拉拉麵同做包仲有大玻璃窗俾客人欣賞, 見我影佢有少少怕醜好Q 🤭 除左拉麵, 刀削麵都有即場表演好睇 🙌🏻▪️京滬精選🥠 爆汁生煎包皇 $48/4隻 皮唔薄但好滑, 皮同餡中間全部都係肉汁, 成粒食落好飽滿🥧 灌湯小籠包 $46/4隻 夾起已經浪晒汁, 攤凍少少成粒啪入口, 爆汁滋味!🧆 爆汁牛肉餅 $25 落左單先即刻包再放入爐煎, 慢慢變到漲卜卜, 所以係最遲上菜, 但非常值得等待, 肉餡有咬口又夠juicy, 個皮煎得金黃又唔油膩🫘 豆沙煎餅 $22 睇落色水爭D, 點解? 因為係用真紅豆自家製, 唔係來貨既色素紅豆蓉, 食落就係紅豆原味, 淡淡清甜; 最欣賞佢個皮食落好似油酥餅咁脆, 但碟底張紙係一滴油都冇大癲 😥▫️手工拉麵🐖 秘製豬頸肉擔擔拉麵 $68 師傅手拉麵1變4, 4變12
👧🏻😋👅🍽✨
大癲‼️健康原來可以好味到驚艷😳

▪️京滬精選

▫️手工拉麵
🐖 秘製豬頸肉擔擔拉麵 $68 師傅手拉麵1變4, 4變12神乎其技👏🏻 老實講個湯只算正常水平, 擔擔重口味要健康係爭減D, 可能清湯會更正🤓 但要讚個豬頸肉, 最邊邊既位都唔柴, 燒得勁香!

▪️自家製餃子
🥟 白菜豬肉餃8隻 $56 餃子餡用左大地魚粉調味, 大大粒皮滑餡靚, 冇味精食多幾粒都無負擔
🍜 加上海麵底 $12 除左上海野, 見餐廳有賣海南雞當晚都唔少人食, 個湯應該係用左大量雞殼煲勁鮮甜差唔多飲左一半, 上海麵比一般粗身好彈牙

▫️飲品 (惠顧主食半價加配)
🥛 豆漿 $9 微糖好香豆味, 好飲!
🍋 凍檸茶 $12 比一般茶記好飲, 中上水平

九龍城營業到深夜12:00的茶餐廳🥢除了一般茶餐廳提供的菜式外,這裡還有即場手拉的手工拉麵、熱乎乎爆汁的小籠包、地道有鑊氣的大排檔小菜,絕對可以滿足不同的食客👍🏻✂︎ ❥$𝟱𝟲 酥炸雞扒湯拉麵:雞扒大得誇張,薄薄一層的炸粉口感極香脆🤤 雪白的雞肉正熱乎乎的冒著煙,相當幼嫩🐥🫶🏻 師傅現拉的拉麵吃著爽彈有嚼勁,很喜歡這種口感🍜👍🏻✂︎ ❥$𝟰𝟲 灌湯小籠包:薄薄的外皮包裹著滿滿的湯汁,一咬即爆😻 加入一點點薑絲及醋,鮮味再次提升了👅✂︎ ❥$𝟳𝟴 無骨海南雞飯:飯粒顆顆分明🍚🥢 雞肉連著皮,中間夾著一層由肉汁形成的透明啫哩,沾上喜歡的醬汁,既香滑又惹味🐥🫶🏻✂︎❥$𝟳𝟴 椒鹽豬扒:雖是茶餐廳出品,卻有大排檔的水準❤️ 豬扒肉質鬆化,加了炸蒜、洋蔥、辣椒等配料,店員一端來已香氣撲鼻食指大動🐽👍🏻
九龍城營業到深夜12:00的茶餐廳🥢
❥$𝟱𝟲 酥炸雞扒湯拉麵:

❥$𝟰𝟲 灌湯小籠包:

❥$𝟳𝟴 無骨海南雞飯:

❥$𝟳𝟴 椒鹽豬扒:

2025-02-18 321 瀏覽
嚟到依間九龍城新開嘅餐廳,聽講佢哋嘅小籠包生煎包都好出色,仲要係即叫即整,一於嚟試吓!灌湯小籠包小籠包外皮非常薄,令人一口咬下去時感受到皮嘅柔軟。內餡中的湯汁鮮美,咬落去即刻爆汁,令人驚喜。爆汁生煎包皇生煎包的底部煎至金黃,外皮香脆,包內部充滿湯汁,每一口都感受到湯汁嘅爆發。擔擔面配酥炸雞扒現場即叫即做拉麵,師傅手工製,用料新鮮,無添加劑味精。雞扒香嫩酥脆,好大嚿!無骨海南雞飯招牌海南雞,店舖用清遠走地雞,真材實料,海南雞十分嫩滑有鮮味。掠拌雞絲粉皮雞絲選用嫩滑雞胸肉,經過輕微調味保持咗肉質嘅鮮嫩。加埋粉皮口感滑順,有彈性,吸收咗調味料嘅香氣。餐廳有好多食物選擇,多樣化,小炒茶餐廳美食都有,環境新淨舒適,餐廳開到晚上12點係宵夜之選!嚟九龍城必食!

爆汁生煎包皇

擔擔面配酥炸雞

掠拌雞絲粉皮

2025-02-18 282 瀏覽
九龍城新開餐廳,主打京滬菜式,現場師傅即叫即做手工製包點同拉麵,用料新鮮,無添加濟味精,希望食客可以用合理價錢食到健康嘅食物。另有精選午餐、下午茶同晚餐選擇,招牌海南雞、港式炒粉麵飯、鑊氣小炒、常餐、小食等樣樣有齊,老少咸宜,區內人又有多個選擇啦~自家製餃子有四款口味,有六/八粒選擇,可選擇湯/灼/煎、仲可以加麵或配酸辣湯底。皮薄餡靚,大粒飽滿,韮菜味出,又唔會蓋過豬肉香氣,值得一試。生煎包有兩/四粒,外層厚,咬落多汁,一粒都幾有份量,記得要趁熱食。酥炸豬扒擔擔拉麵,麵條偏軟身,掛汁,入口滑溜,擔擔味唔辣,小朋友都啱食,豬扒厚身,肥瘦適中,炸至酥脆可口,肉質都算嫩。蔥爆牛肉炒刀削麵第一次食,麵條QQ哋,味道同乾炒河一樣。最後要私心推介芝士焗菠蘿雞扒飯,熱辣辣,酸酸甜甜超開胃,雞扒大塊,配埋拉絲芝士同粒粒炒飯真係好邪惡。

晶百合餐廳今日經過九龍城大約開咗數個月既中式料理餐廳,呢度出名既係皇牌海南雞飯,另有無味精既穫氣小炒、全日早餐&自家手工製既招牌小籠包、拉麵&餃子等;主打用料新鮮同健康菜式,同埋食物都幾多款式於是就試下佢☺️✴️乾炒牛河🍜$65(跟餐湯另加特飲+$9)河粉乾身煙韌,牛肉嫩滑,外觀上色且味道調中,整體上非常有鑊氣但唔會有濃味🫶🏻,可以唔會黐底同時見到碟面真係完全冇油,我叫咗杯香滑奶茶涼粉冰🥤,原因系呢個組合比較少見,涼粉口感滑溜甘味較重,唔係平時個啲罐頭。✴️沙薑雞飯🍛$65(跟餐湯另加涷飲+$3)侍應推介呢個招牌菜,因為佢地選用清遠走地雞,用白角,香葉同雞骨等配料先浸上湯處理,然後熟咗再浸冰🧊,食落去確實係比較嫩滑💯,同埋望落去皮薄無脂肪😜試咗朋友叫左既紅豆冰,覺得啲豆煲得好淋🫘,入口即化,奶同豆既比例都恰到好處。✴️灌湯小籠包🥧$46可能係師傅全手工制造,比出面特別大隻🤭。皮薄餡多、肉餡色澤鮮嫩,湯汁鮮甜。✴️白菜豬肉餃🥟$42上湯用肉骨🐽,蝦殼🦐,紅羅白🥕,西芹🥒等材料熬制而成,全無味精飲完唔會覺得口乾。另外餃皮唔會太厚身,餡料新鮮飽滿。✴️爆汁牛肉餅🫔$50餅皮煎得金黃香脆但唔會覺得有油膩感
晶百合餐廳

✴️乾炒牛河🍜$65(跟餐湯另加特飲+$9)

✴️沙薑雞飯🍛$65(跟餐湯另加涷飲+$3)

✴️灌湯小籠包🥧$46

✴️白菜豬肉餃🥟$42

✴️爆汁牛肉餅🫔$50
餅皮煎得金黃香脆但唔會覺得有油膩感,餡料無多餘脂肪有咬口,肉汁豐富🤤。

✴️豆沙煎餅🥠$22
表面皮薄望到透紅的餡料;沾上白芝麻,配上淡淡既清香豆味,亦唔會太甜。
*建議甜品最後上菜,確保酥皮香脆

📍地址:九龍城福佬村道5-9號地下A-B號舖

乾炒牛河(跟餐湯另加特飲)
香滑奶茶涼粉冰
沙薑雞飯(跟餐湯另加涷飲)
紅豆冰
白菜豬肉餃
餃子餡料
豆沙煎餅
2025-02-10
5 分鐘 (堂食)
乾炒牛河(跟餐湯另加特飲)
香滑奶茶涼粉冰
沙薑雞飯(跟餐湯另加涷飲)
紅豆冰
白菜豬肉餃
豆沙煎餅
  • 沙薑雞飯
2025-02-16 254 瀏覽
終於等到放假試吓呢間位於九龍城嘅京滬菜茶餐廳啦入到去樓面都幾闊落 光線充足 乾淨企理 招牌爆汁小籠包 ($46/4個)呢個必試小籠包相當吸睛 因為d汁係一咬就爆哂出嚟㗎 皮薄饀靚 難怪個個都食返籠😋招牌爆汁牛肉餅 ($25/1個)呢個牛肉餅係今餐嘅主角 非常出色 絕對值一讚🙌🏻 外皮煎得香脆唔會太硬啱啱好 牛肉饀鬆軟多汁 值得一試🤤四川擔擔拉麵拉麵份量相當大 食完相當飽肚 肉碎份量都幾足 加多d汁就會更加完美啦✨無骨海南雞飯餐廳嘅另一招牌菜 問咗老闆原來係用清遠走地雞加湯去煮成嘅去骨海南雞 難怪特別香口入味 呢個小心思位值得讚揚😋餐廳另外仲有港式茶餐如焗豬扒飯或小炒可以選擇🤩晶百合餐廳 (九龍城)九龍城福佬村道5-9號地下A-B號舖
終於等到放假試吓呢間位於九龍城嘅京滬菜茶餐廳啦
入到去樓面都幾闊落 光線充足 乾淨企理

招牌爆汁小籠包 ($46/4個)

招牌爆汁牛肉餅 ($25/1個)

四川擔擔拉麵

餐廳另外仲有港式茶餐如焗豬扒飯或小炒可以選擇🤩

晶百合餐廳 (九龍城)
2025-02-15 187 瀏覽
行過九龍城見到一間新開嘅中式料理餐廳,望到餐牌有現場製作、手工拉麵,仲有海南雞添招牌四川擔擔麵 $52勁惹味!麻麻辣辣,見到師傅即場拉,麵條爽彈,湯底香濃灌湯小籠包 $46 四隻湯汁鮮美,肉餡鮮嫩,湯汁夠多爆汁牛肉餅 $25牛肉餅肉汁豐富,餅底脆卜卜,個餡又足料爆汁生煎包 $24 兩隻包底夠香脆,亦有肉汁流出無骨海南雞半隻 $108 半隻雞肉嫩滑,份量夠大,仲有秘製醬汁涼粉冰 跟餐半價加配冰冰涼涼,好啱夏天食,消暑解渴一流,涼粉食落唔係罐頭款

招牌四川擔擔麵 $52
勁惹味!麻麻辣辣,見到師傅即場拉,麵條爽彈,湯底香濃

灌湯小籠包 $46 四隻
湯汁鮮美,肉餡鮮嫩,湯汁夠多

爆汁牛肉餅 $25
牛肉餅肉汁豐富,餅底脆卜卜,個餡又足料

爆汁生煎包 $24 兩隻
包底夠香脆,亦有肉汁流出

無骨海南雞半隻 $108 半隻
雞肉嫩滑,份量夠大,仲有秘製醬汁

涼粉冰 跟餐半價加配
冰冰涼涼,好啱夏天食,消暑解渴一流,涼粉食落唔係罐頭款
2025-02-15 173 瀏覽
跟著朋友來這家新開沒多久的餐廳,份量又大又抵食!現場現點現做包子餃子還有拉麵,廚房也能看見明亮衛生,吃著就很放心!餐牌有好多選擇,有港式茶記的菜式也有京川滬菜~招牌爆汁生煎包🔥外皮煎得金黃酥脆,咬下去“咔嚓”一聲,內里湯汁四溢,肉餡鮮嫩多汁~招牌爆汁牛肉餅🫓外皮有麥香又脆,內里肉質鮮嫩多汁,咬下去肉汁四溢,牛肉餡好多!鮑魚滑雞煲🔥香氣沖天,好有鍋氣!鮑魚鮮嫩彈牙,雞肉滑嫩多汁,湯汁咸香可口,味道很下飯!豬頸肉擔擔拉麵🍜豬頸肉外焦里嫩,擔擔醬微辣帶甜,湯底鮮甜又有花生的味道。手工拉麵才是重點😋麵條Q彈爽滑,吸飽了湯汁後鮮度翻倍!紅豆冰🧊紅豆煮得軟糯香甜,還保了顆粒感,入口即化,吃完滿嘴都是紅豆的香氣,味道也不會很甜~晶百合餐廳 (九龍城)九龍城福佬村道5-9號地下A-B號舖

晶百合餐廳 (九龍城)