2022-09-05 1076 瀏覽
宋皇臺站開左個之後,住樂富既我都同馬鐵站既朋友多左個中間點。九龍城成為另一個唔錯既選擇,無旺角咁熱咁多人,位都唔洗等就可以入座,慳返好多時間,仲唔會限時要走,吹水都好好多。行過見到餐廳叫等等HEA,又係台灣食物,好岩我地呢兩個好耐無得飛既HEA友。餐廳寫既嘢好特別,但又幾岩,人生很多時間都在等待,由出生開始。可惜朋友唔想打邊爐,真係好抵食,仲有我好鍾意既魚,我見每一台都有叫。主菜:台式館長肌肉雞脾套餐我自己好鍾意,雞脾好嫩好JUICY,咁大隻都無炸老到勁。我成日都出街都會叫炸物,自己唔會整,要用好多油,呢人隻咁脆口既雞髀又要用油,又要控制好時間,真係出街食最抵。仲有糖心蛋,又係D 花功夫整既食物。連個菜我都覺得好好食,可能我未試過呢個配搭既食法。追加小食:台灣滷大腸 (唔記得影相)我自己唔識整既食物緊係要食,不負期望,夠入味又唔會太CHEWY,就係岩岩好咁,加15蚊好抵。滑蛋原條鰻魚飯套餐鰻魚自己買都唔平,呢個餐既價錢應該等於我自己買既鰻魚,但有埋滑蛋同飯,仲要係珍珠米,真係好抵,呢個組合真係點都會好好食。老阿伯拌魷魚福州丸綜合焿配台灣麵線呢個係朋友想試,台式麵線我都係第一次食,本身覺
主菜:台式館長肌肉雞脾套餐
仲有糖心蛋,又係D 花功夫整既食物。
連個菜我都覺得好好食,可能我未試過呢個配搭既食法。

追加小食:台灣滷大腸 (唔記得影相)

滑蛋原條鰻魚飯套餐

老阿伯拌魷魚福州丸綜合焿配台灣麵線
呢個係朋友想試,台式麵線我都係第一次食,本身覺得平平無其,加左店員推介既辣椒醬又有另一個層次出現左。福州丸我第一次食,無比較,但都幾特別。

仙草豆腐花芋圓
甜品係另一個胃,食到好飽都會食到。豆腐花好滑,配埋個汁好夾,奶又有D 好香既味道,講唔出係咩。兩個人KO曬全部。
套餐跟埋飲品小食
真係食得好飽,我諗係第二度呢個價錢食唔到咁多,一定唔會包埋飲品,涼拌,坐唔到咁耐。
2022-08-29
  • 台式館長肌肉雞脾