2022-09-05 1122 瀏覽
喺九龍灣返工已經有一段時間,開頭唔熟路以為九龍灣只係得商場中嘅連鎖集團或者地面嘅茶記,後來先知道九龍灣都有好多隱世小店隱藏於工廈中!呢日就去咗La Casa Burger & Pasta買外賣,位於豐隆工業大廈內,只做外賣。套餐好豐富,有一款主食+小食+飲品,外賣自取仲有9折。我哋揀咗一個漢堡套餐,一個意粉套餐: 西冷黑松露水牛芝士漢堡 ($89)+薯角配茄汁+熱咖啡 (+$18) 雞肉羅勒青醬意粉 ($72)+意式肉丸 4件+可樂 (+$26) *價錢為折扣前 西冷黑松露水牛芝士漢堡 漢堡包烘得外脆內軟,而且入面塗咗牛油,食落充滿牛油香,西冷薄切形式,牛味濃重,夾住青瓜、生菜及蕃茄,配搭清新。不過店員遺漏咗最重要嘅水牛芝士及黑松露醬汁,變左有D失色! 雞肉羅勒青醬意粉 意粉份量慷慨,意粉彈牙唔會太淋,掛滿羅勒青醬,食落好香。雞件煎香後肉質依然嫩滑,配搭紅色車厘茄,色彩繽紛,令人胃口大開! 小食 薯角裝滿一盒,連薯皮去炸,薯味十足,口感軟綿,令人食唔停口! 意式肉丸 肉丸用料實在,肉味濃郁,配酸甜嘅茄汁好開胃! 另外仲包埋飲品。

我哋揀咗一個漢堡套餐,一個意粉套餐:

*價錢為折扣前

西冷黑松露水牛芝士漢堡

雞肉羅勒青醬意粉

小食

意式肉丸
肉丸用料實在,肉味濃郁,配酸甜嘅茄汁好開胃!

另外仲包埋飲品