2024-11-01
位於九龍灣Mega Box ,有間日式涮涮鍋~旬彩火鍋,呢度地方佔地好大,樓底又夠高,坐位寛敞舒適,牆上嘅壁畫好搶眼,非常卡哇吚🥰Menu 上有多款放題套餐,今晚同好友就楝左「旬彩春夏限定 」$398/位 放題晚市火鍋:首先,揀左湯底先(有8 款),一人一鍋,我地揀咗飛魚湯及柚子貝柱湯,(我仲揀左新鮮蜆,加入做湯底,增添鮮味😊)之後店員好快會奉上以下五款牛肉及一款豚肉,試啱邊隻好食就可以透過QR code揀選自己鍾意食嘅款式,另外有些食品及飲品需要另外付費的。好友話食涮涮鍋一定要飲啤酒,所以先嚟杯冰凍黑啤先($58)😉✔️美國肥牛✔️美國精選牛肉✔️美國牛板腱✔️美國SRF極黑牛✔️日本黑毛和牛✔️西班牙栗豚✔️多款壽司任食基本上所有牛的肉質都唔錯,即叫即切的,尤其黑毛和牛,輕輕淥一淥已經好好食🤤,細緻嘅油花,軟嫩適中,肉香在口腔中徘徊👍另一款極力推介係美國SRF極黑牛,係日本和牛與安格斯牛混種,大大塊,有著和牛嘅細緻油花但又保留著美國安格斯牛嘅濃厚肉味,淨係食呢兩款牛已回本😜⛩️自助火鍋配料區:好多火鍋配料選擇,我最鍾意食金菇、鮮冬菇、牛丸、芝士腸、生菜、蜂巢冰豆腐、鮮枝竹及好特別的菇菌等等,我仲見
✔️美國肥牛
✔️美國精選牛肉
✔️美國牛板腱
✔️美國SRF極黑牛
✔️日本黑毛和牛
✔️西班牙栗豚
✔️多款壽司任食
⛩️自助火鍋配料區:
好多火鍋配料選擇,我最鍾意食金菇、鮮冬菇、牛丸、芝士腸、生菜、蜂巢冰豆腐、鮮枝竹及好特別的菇菌等等,我仲見到有韓國辛辣麵及出前一丁,另外雲吞都好好食😋
⛩️火鍋湯底區
有不同湯底任客人自己Refill👍
⛩️調味料區:
我好注重呢一區😆,因為醬汁係食火鍋嘅靈魂😙呢度嘅醬汁好啱我口味。
⛩️飲品區:
有鴨屎檸檬茶、橙汁、竹蔗茅根等任飲,仲有多款罐裝飲品,選擇困難症又發作啦😅
⛩️甜品區:
多款雪糕、雪條、乳酪、自製沙冰、西瓜、蛋糕仔、迷你撻、豆腐花等選擇,我哋就揀咗綠茶雪糕🍨
⛩️小食區
有薯條、燒賣、魚蛋等小食任君選擇😚