2022-08-21 766 瀏覽
【九龍灣都有泰菜🇹🇭🤤】今日 屋企人話好耐無出去食 傾咗好耐 最後決定揀咗我好鍾意嘅泰國餸——曼谷車站🚉一入到去 間餐廳嘅裝潢真係成個車站咁 墨綠色為主調 連卡位都設計成車廂模樣🚇 帶入感十足 令人有種沈浸式體驗*蝦炒金邊粉 🍤 $65呢個好食 啲蕃茄醬同金邊粉搭配得好好 唔會覺得落嘅水太多 啲汁收得太快 落太多 太甜 或者成個口感好似好濕好立 反爾所有野恰到好處 啲蝦🦐都大大嚿 值得推介~*肉碎生菜包(少辣)🥬$69呢個值得推薦 啲肉碎炒得好好 好香 有辣椒🌶️我哋揀咗小辣 但其實唔係好辣 適合想食辣又唔係好食得 想挑戰嘅朋友 配埋生菜包埋一齊食 葷素配搭 咬落會啲生菜同肉會爆汁💦爽呀🌊~~*菠蘿海鮮炒飯 🍍🥡$75由魷魚🦑蝦仁🍤腰果同肉鬆組成嘅海鮮炒飯🥢配埋菠蘿🍍酸酸甜甜 咬落有汁 中和得好好 唔會覺得太滯 正常表現~*青檸梳打 🍋$24係分開包裝 有一樽梳打水同一杯已經放好咗青檸加冰嘅杯 大家可以根據自己需求 調出自己鍾意嘅青檸梳打 口感酸酸甜甜 鍾意有氣飲品嘅朋友千祈唔好錯過 最正就係最尾會「urhhhhhh🌬🌬🌬」🤰🏻果下 正啊!⭐️評分:7.5/10📍地址:曼谷車站 牛頭角牛頭
【九龍灣都有泰菜🇹🇭🤤】

*蝦炒金邊粉 🍤 $65