2005-12-13
因為老闆成日話呢度d乳豬同薰雞好味, 所以約埋班朋友黎豪一次, 訂枱時要預訂乳豬$600同薰雞$320. 呢度環境唔錯, 因為佢俾咗間房我地, 所以唔係好知出面係點, 但入去個陣見d枱唔算好密, 都幾靜幾舒服. waitress亦很好禮貌, 她推介的海鮮同貴一點的菜我地冇要但亦冇變樣. 除預訂的乳豬和薰雞外, 我地叫了干扁四季豆(好好味), 佢推介的日本南瓜雜菌$150, 鮮蟹肉扒豆苗$150(呢兩個冇乜特別), 同鮑汁柚皮扣鵝掌.(柚皮每個$50, 鵝掌每隻$25). 朋友好鍾意d柚皮, 話冇苦澀味同好入味, 但我就覺得溜咗d. 不過乳豬同薰雞真係幾好食, 隻乳豬都唔細乳豬皮入口即溶, 食完乳豬皮待應姐姐問我地d肉鍾意手撕定斬件, 我地要咗斬件, 切完佢仲切番好, 好似未食過一樣, 仲以為order咗兩隻乳豬添. 薰雞d肉好嫩滑好入味, 但朋友就話唔鍾意d煙薰味. 聽老闆話佢地d海鮮炒飯同螺湯都好正, 不過因為好飽都冇試. 連啤酒兩支埋單每位唔駛$240, 以食物質素, service同環境黎講真係唔貴, 而且呢度有富豪飯堂之稱就覺得更抵.