2022-05-11 1286 瀏覽
食咖哩食咖哩,1支公中午放飯唔知食乜,身邊d朋友又唔多鍾意食咖哩,今日自己1條友就去呢間石崗咖哩屋食啦,之前都食過1至2次,今日再黎回味。中午時段黎唔多人,一入去都有位,店內環境乾淨企理,坐底睇餐牌點左個咖哩牛套餐,套餐有咖哩牛,1份為2既烤麥餅,都幾大塊,1碗飯(係用印度米架),幾正宗,頭盤仲有1碗雞湯同1份小食,跟餐仲有野飲,轉凍飲唔仲唔洗加錢。先試下個雞湯,湯就真係麻麻啦,係用d3色豆加d雞肉去煲,好似有d胡椒味咁啦,飲左半碗無飲了。小食就有1條春卷仔同1個類似炸咖哩蔬菜球咁既不過擺到凍左,熱食會好食d,但始終係跟餐送就唔好有特別期望啦。好啦主菜黎啦,先試個烤餅,都算熱熱地既但未算係新鮮烤出黎果種,都算係烤到底脆面軟,加埋d咖哩汁好正,咖哩唔算辣,bb仔級數,有咖哩味,印度米飯口感幾特別,粒粒分明長條型較為爽口。呢份午餐56蚊食到我好飽好飽,乾淨又衛生呀兄弟們。

呢份午餐56蚊食到我好飽好飽,乾淨又衛生呀兄弟們。