2023-12-18
路過尖沙咀,天氣凍,想食麵,稔起喱間bookmark左就不如順路黎試吓。落單叫左個並盛龍蝦沾麵,同加大嘅元祖芝士海膽沾麵。未上菜,收到單已經覺得奇怪,張單係龍蝦沾麵下面寫280大面,叫住個waitress 問,我話我要細新蝦沾麵,問佢係咪落錯單。佢話啱咖啦係喱個。可能我蠢在冇搵本餐牌同佢對質,對吓咩叫大 咩叫細。結果上到黎好大份,埋單都見到係俾人加左15蚊做大面。算吾算扮溝通問題強迫消費?menu都冇寫收茶錢,雖然錢吾多,但又係冇被通知就被消費左。元袓芝士海膽沾麵,只有一片海膽,大家留意餐牌上嘅圖 係圖片只供參考啦~龍蝦湯底到食完凍左都係維持良好suspension 狀態,各位識食朋友們,做catering 嘅朋友們,就可能睇得出 好可能係湯粉開出黎suspension。個味道都好類似啲大批發品牌龍蝦汁粉,咁冇必要黎食。
落單叫左個並盛龍蝦沾麵,同加大嘅元祖芝士海膽沾麵。