2024-11-15 79 瀏覽
登龍街向來都食街,地鋪樓上鋪都好多選擇,永光中心上面都有唔少餐廳又比較貼地。今次黎到呢間意大利餐廳,唔好睇佢裝修靚靚,但食物就好親民,我地食左個2人餐每人都係$298咋。點解有7款食物?因為我地每人都揀唔同食物再share咁咪可以一次過試曬所有野囉 😆。Parma Ham with Burrata FoamAppetizer係Parma Ham with Burrata Foam,ham襯cheese經常都會食,但係將burrata好似分子料理咁將佢變成泡泡就特別好多,仲可以用泡泡包住塊ham一齊食tim。手拆藍蟹肉多士如果你個口堅係好大,我建議你一啖食左佢,咁蟹肉就唔會跌到周圍都係,呢塊多士真係好足料,勁多蟹肉好足料。白酒煮活蜆意粉新鮮蜆真係唔同d,嫩嫩嘅蜆肉,仲有新鮮蜆肉汁煮嘅意粉。炭燒三黃雞胸青醬長通粉三黃雞特別重雞味,今次用上雞胸都唔會特別鞋。香煎三文魚柳三文魚柳都係配上青醬,另外仲加左檸檬汁入去,三文魚魚皮煎到脆脆,口感上加埋魚肉就做到好大對比。炭燒西冷西冷由於係用炭燒,有陣炭燒香,薯蓉都打得好滑。Tiramisu食意大利菜當然要食tiramisu ,酒味剛剛好,做法正宗。📍

Parma Ham with Burrata Foam

手拆藍蟹肉多士

白酒煮活蜆意粉
新鮮蜆真係唔同d,嫩嫩嘅蜆肉,仲有新鮮蜆肉汁煮嘅意粉

炭燒三黃雞胸青醬長通粉
三黃雞特別重雞味,今次用上雞胸都唔會特別鞋

香煎三文魚柳

炭燒西冷
西冷由於係用炭燒,有陣炭燒香,薯蓉都打得好滑

Tiramisu
食意大利菜當然要食tiramisu ,酒味剛剛好,做法正宗

📍Savor Kitchen (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心13樓

@savorkitchen