2024-04-14
一早已Bookmark左既二次元打卡餐廳,以2D黑白色全手繪牆畫風格為主題,充滿藝術感,好似走入童話世界一樣,每個角落都可以係打卡位📸 除左環境影相打卡靚之餘,食物擺盤造型都超好打卡,味道亦好好食🤤簡直係色香味俱全👍芝士拉絲一口豆腐 $58鬆脆既豆腐配上拉絲芝士,口感好正,啱哂鐘意食芝士又鐘意食豆腐既我😝蜜汁焗雞中翼(6隻)$88雞翼表皮香脆,每隻雞翼都沾滿甜甜嘅蜜汁,惹味又唔會過甜京式烤鴨薄餅 $148好特別既一款pizza ,第一次見,即刻叫黎試下🤭薄餅薄身脆口,面頭鋪上一片片厚厚的鴨肉,配上烤鴨醬同芝士,口感豐富,感覺好似食緊中式嘅片皮鴨,味道好驚喜芝士焗大蝦意式香草茄茸意粉 $138用香草同蕃茄整既意粉令人超開胃,爽口彈牙既大蝦放在意粉上夠搶鏡🤭富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu $118呢個超靚既富士山原來係小山園抹茶Tiramisu,山上面仲有個用朱古力整既烏居⛩️用上 香濃既抹茶但又唔會太苦、口感香滑既Mascarpone 芝士及焙茶手指餅製成,造型細緻又吸晴,靚到唔捨得食!夢-森の家 $128超童話既蘑菇造型,可愛嘅蘑菇外殼係脆脆嘅白朱古力,蘑菇頭裡面係香軟嘅
芝士拉絲一口豆腐 $58
蜜汁焗雞中翼(6隻)$88
雞翼表皮香脆,每隻雞翼都沾滿甜甜嘅蜜汁,惹味又唔會過甜
京式烤鴨薄餅 $148
好特別既一款pizza ,第一次見,即刻叫黎試下🤭
芝士焗大蝦意式香草茄茸意粉 $138
富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu $118
夢-森の家 $128
超童話既蘑菇造型,可愛嘅蘑菇外殼係脆脆嘅白朱古力,蘑菇頭裡面係香軟嘅草莓乳酪包住海棉蛋糕,菇柄有滿滿草莓果茸同果醬,磨菇旁邊用左一堆朱古力Crumble鋪成嘅 「泥土」,加埋紅莓藍莓同食用花既點綴,打卡一流📸食落酸酸甜甜好開胃又唔覺得膩
ULURU ROSE TEA (HOT) (set + $28)
(TEA, STRAWBERRY PUREE, ROSE SYRUP, ROSE, ROSEMARY)好清香既玫瑰花,甜甜地幾好飲
POPCORN LATTE (HOT) (set + $23)
造型可愛,雖然佢兩個唔飲得latte 🤭但一見到面頭堆popcorn🍿已經要搶住食😂
呢度仲係寵物友善餐廳, 各位如果有養竉物既可以帶埋一齊嚟打卡架🤗
ULURU(灣仔)
📍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓