2021-01-15
#pb食在大圍 #pb支持黃店💛 二訪 - 大圍白色空間🤍半年前黎過一次屋子空間 感覺唔太抵食 所以一直都冇諗過再去😂 點知朋友上星期堅持要去 於是就二訪左🤪 發現佢最近有新menu 不過野食唔可以跟餐 所以都麻麻地🙈.三層嘅空間吸引左好多人黎補習同溫書😂 搞到我地都唔敢太大聲講野🤫 坐窗邊的確幾舒服🥰 今次主要食左烏冬 質素比之前有進步 平均$100一個人👍🏻🔹牛肉蕃茄烏冬麵🍅好足料嘅牛肉😍 牛肉醃過 鹹鹹地 放落蕃茄湯度唔係太夾🙈 茄湯幾濃😋 仲有其他配菜👍🏻 不過食嘅時候要小心 好易彈到周圍都係茄湯🤪🔹泡菜豚肉烏冬麵🐷同樣都係好足料嘅豚肉😋 泡菜份量相對比較少🙈 食落一般 唔算好驚喜🤪🔹芝麻手羽🐥好唔抵食🥺 $36得兩隻雞翼🥺 新鮮炸起 熱辣辣😍🔹鹽味奶蓋珍珠四季春茶🥤跟餐加+$10🙈 奶蓋+$5、珍珠+$5🙈 漸層好靚🤭💕 奶蓋 珍珠份量都好多🥰 飲落幾濃茶香😍 朋友欣賞佢唔會太甜👍🏻.整體食物質素有進步 雖然都唔係太抵食🙈 不過提供左一個好好嘅環境俾大家溫書🥰屋子空間大圍大圍村9街12A
二訪 - 大圍白色空間🤍
🔹牛肉蕃茄烏冬麵🍅