12月30日, 呢間粥舖門口永遠都係咁多人. 唔係因為等位入去開飯, 而係因為佢門口有個小巴站. 而我同呀比因為要等車成日企喺佢門口… 今日見得閒兼個肚有位, 終於入去一試~::: 碎牛粥 ::: $15個粥底唔算綿滑, 有d水, 但仲見到些少米花~ 味道黎講係偏淡. D碎牛都幾鮮, 不過無乜牛味~ 普普通通~::: 粟米叉燒腸 ::: $16.5見呢個配搭咁有趣, 粟米又係my cup of tea, 就姑且一試~ 點知… 好失望! 先唔講跌出黎o個堆粟米, 就算係擺埋一齊嘅粟米同叉燒, 佢地個味完全無交流, d 雪藏粟米又無乜味… 豉油比得少, 搞到個腸粉唔係好夠汁, d腸粉皮又有d一patpat咁… 好在有d叉燒吊下味… ::: 牛脷酥::: $7因為次次等車都見到佢門口擺咗d牛脷酥喺度, 點都要食下啦~ 齋睇樣都幾吸引~ 但可能夜晚, 個牛脷酥其實已經唔熱, 兼已經有少少韌. 唯一好嘅係佢唔會好甜~ 而且有d麵粉味.佢仲有其他得意野例如牛脷酥腸咁樣樣, 呢間野都應該幾鐘意玩gimmick野! 不過gimmick還gimmick, 個底要打得好先得架~

::: 碎牛粥 ::: $15

::: 粟米叉燒腸 ::: $16.5