2023-12-16 82 瀏覽
推門入去這家越南小店,一股香氣迎面撲鼻,令人胃口大開呀!首先點了一碟脆皮春卷,啖啖肉丁配上爽口的生菜,外皮金黃酥脆得嚟唔會太油膩,入口即化,真係一流👍!再來試咗招牌的越式牛肉粉,牛肉嫩滑又多汁,湯底香郁,湯頭清甜得嚟又有足夠嘅深度,每一啖都舒服得滯。特別提一提,裡面嘅生牛肉,一碟認真充滿驚喜,有咗滋味滿分咁,加上粉條彈牙又滑溜,真係食到停唔到口!食物色香味俱全,服務仲好親切,整體黎講呢間店確實窩心又滿足。記得試埋佢哋嘅菠蘿冰沙,清新解膩之嘛!依家諗起啲菠蘿顆粒喺口裡嘅感覺,都係三個字——唔錯過!😍 咁岩口,食完之後心情都跟住感到陽光普照呀!下次再黎,我準備試埋其他嘅小食添!🌿🍍🥢