科學園呢間粵菜*八方棧*非常值得推薦 佢嘅點心同小菜都十分精美😍五星級享受但只係平民價錢加上呢度環境清靜 樓底高 落地玻璃彩光度極高餐廳更設有露天茶座 係寵物友善餐廳可以同愛寵一起用餐🐱🐶欣賞住對外河景享受著香港數一數二的室外‘飲茶’體驗精緻點心推介:瑤柱鮮蝦燒賣皇:燒賣蝦餃絕對係飲茶之選見到不計成本嘅瑤柱放喺大大粒燒賣面上 一啖咬落去 蝦膠彈彈牙 食得好滋味黑毛豬叉燒滑腸粉:用皮薄餡靚來形容都未夠 粉皮更是晶瑩剔透 而且叉燒入晒味 預先切好一小件 方便食客食用😃妃子笑鹹水角:呢個真係靚到好過份 外型以荔枝為題 2大粒 新穎別緻 打卡一流! 裡面係鹹水角嘅材料 😍😍 又好睇又好食牛油果鰻魚春卷: 佢又係另外一款創新點心 材料有牛油果、鮮蝦餡、春卷皮同蒜調味加上台灣白鰻作餡料 佢用浦燒方式燒製白鰻魚 切片配⻘瓜片帶出新鮮味道 冇諗過普通嘅春卷都可以變得咁華麗別緻!食完咁多唔同類型嘅點心之後 店員仲話送埋糖水比每一位食客🤩真係甜到入心 有雪耳木瓜非常滋潤另外我仲叫咗個紅棗桂圓茶 飲得出佢嘅心思😋冰糖龍眼肉紅棗分開燉清清甜甜 絕對是優質獨特體驗
科學園呢間粵菜*八方棧*非常值得推薦

精緻點心推介:
一啖咬落去 蝦膠彈彈牙 食得好滋味

預先切好一小件 方便食客食用😃

妃子笑鹹水角:呢個真係靚到好過份
外型以荔枝為題 2大粒 新穎別緻 打卡一流!
裡面係鹹水角嘅材料 😍😍 又好睇又好食

食完咁多唔同類型嘅點心之後
店員仲話送埋糖水比每一位食客🤩
真係甜到入心 有雪耳木瓜非常滋潤
另外我仲叫咗個紅棗桂圓茶

2023-09-23
5 分鐘 (堂食)