2021-05-11 393 瀏覽
嚟到銅鑼灣想食下西餐咁啱經過見到佢幾特別喎,餐廳裏面亦都設有酒吧枱,同三五知己慢慢品酒傾偈 好chill前菜🥗✨干邑龍蝦湯用咗龍蝦熬製湯底超級香濃唔腥,牛奶更加令到湯底香滑提升咗龍蝦嘅鮮味✨蒜片欖油辣椒煎虎蝦蒜片炒香左辣椒煎香虎蝦啖啖肉夠晒彈牙辣味配蒜片前菜呢個都比較特別,香味濃郁刺激味蕾,越食越開胃✨法式鵝肝焦糖蘋果加黑醋裏面加咗雜莓嘅味酸酸甜甜,主角鵝肝微微甘香,入口即溶,味道濃厚,法式麵包中和油膩感✨烤美國成熟肉眼扒厚厚既牛扒煎至7成熟,切開中間肉質仲係鮮嫩,咬一口肉眼扒好較淋,蘆筍小茄子做配菜爽口夠新鮮開埋燒汁更加突出牛肉嘅鮮味另外配埋英式芥末醬,兩種醬我都好鍾意✨烤焗西班牙有機豬鞍架厚切豬安架份量好多,小事啱啱好夠嫩口流出新鮮肉汁,側邊配上紫薯蓉好密綿,加咗個燒汁成個配搭好fresh✨Old Fashioned叫咗杯好古典雞尾酒🍹呢杯加咗威士忌🥃烈酒味道特別濃,免曾加咗橙皮中威士忌烈酒嘅刺激感,每啖飲到威士忌辛嘅味道,我覺得適合男士飲

前菜🥗

✨干邑龍蝦湯

✨蒜片欖油辣椒煎虎蝦
蒜片炒香左辣椒煎香虎蝦啖啖肉夠晒彈牙
辣味配蒜片前菜呢個都比較特別,香味濃郁刺激味蕾,越食越開胃

✨法式鵝肝

✨烤美國成熟肉眼扒