有一日喺屋企搵到張丼丼屋嘅$100現金券,而竟然未過期,所以誓要去食左佢!因為有張丼丼屋嘅$100coupon,而今日係last day,本身記得大埔有一間分店,點知已經結左業💔所以去左樂富分店。丼丼屋啲野食質素其實係ok,不過價錢唔平,cp值中等,所以之前都係有現金券先黎食樂富地鐵站一出嗰個商場好靚,令到鄰近舖頭有一種小店嘅感覺(但明明就係集團舖頭哈哈)呢間丼丼屋位置係超近地鐵站,一出地鐵站出口,再搭扶手電梯就到。但因為我地一開始唔識去,係商場搵黎搵去都搵唔到,最後要問職員先知道點去。終於到咗喇!見到間店勁開心,因為好熱終於可以入去坐,同埋好大嘅落地玻璃,可以坐係度享受住下午茶。正值下午茶時段,唔太多人。反而最開心係環境,有啲自然陽光曬入黎,很自然的感覺,同埋間店都幾大,所以幾Enjoy坐係度嘆下~點左個超值下午茶之選,滑蛋吉列豬扒丼SET $68 呢個套餐包含面鼓湯、沙律、果茶。可惜冇麵食,比較少選擇之中揀左呢個set!面鼓湯:都唔差架,細細一碗都已經有好多材料,男朋友勁鍾意,竟然有蜆肉。沙律:冇平時加嘅沙律醬,但係有好多款蔬菜,食咗都好開胃,但係唔會有飽肚感,所以我可以盡情食個叫

正值下午茶時段,唔太多人。
點左個超值下午茶之選,滑蛋吉列豬扒丼SET $68
呢個套餐包含面鼓湯、沙律、果茶。
可惜冇麵食,比較少選擇之中揀左呢個set!
沙律:冇平時加嘅沙律醬,但係有好多款蔬菜,食咗都好開胃,但係唔會有飽肚感,所以我可以盡情食個叫滑蛋吉列豬扒丼(๑˃̵ᴗ˂̵)
滑蛋吉列豬扒丼:吉列豬扒嘅炸粉係厚咗啲嘅,但都好脆,豬扒肉質都唔韌,反而覺得蛋唔算多,如果再多啲會好食啲!
果茶:甜甜地嘅一杯清涼果汁飲品,可以解渴。
之後坐得太舒服,環境又靚,跟住就叫多杯北海道牛奶雪糕
北海道牛奶雪糕($10):好軟滑,同埋都有少少嘅牛奶味
2017-06-27