2022-01-14 207 瀏覽
筲箕灣出名多好野食, 但係cafe就好少見! 呢間小店真係好"小", 未必可以坐低慢慢嘆, 不過我都選擇企起窗邊慢活一下。冰滴咖啡唔係好多cafe都有,因為製作需時。所以我見到menu有呢個就忍唔住試下! 入口有D whisky味唔通有酒精? 問左店主,佢地係選用特別挑選既咖啡豆,而咖啡係冇酒精既~好特別,小小的玻璃樽都好可愛我會拎返屋企插花或者放香薰~。小店仲有唔同既烘焙小點,因為想食D咸野,所以試試香蔥鬆餅,細心既店員會烘返熱比我,香氣撲鼻。入口鬆化而有陣陣既蔥味,唔係好濃烈既味道但係陣陣既香氣令人食唔停口店面雖然比較細,亦唔係位於大街,但係不停都有唔少街坊過黎幫襯,店主亦會記得佢地既喜好~ 呢D就係小店既吸引力吧,令人感覺溫馨,同店名一樣咁"Happy"
Ice Drip Coffee

我會拎返屋企插花或者放香薰~。
香蔥鬆餅

2022-01-13