2023-06-13
父親節大家有咩表示呀? 我早兩日就同表妹特別去左💗home.焙小日子💗到整父親節蛋糕。呢到環境好舒服,設備齊全,指示好清晰,工具夠專業,我地選好蛋糕款式, 店員就會拎部pad 比我地照住每一個步驟去做, 用 pad 睇住做啱哂無記性的我絕對唔怕錯 step , 因為可以無限 loop , 仲有如你真係睇唔明那個step 點做,問店員都好樂意落手幫忙一下的😍。由零去到完成個蛋糕其實好大成功感的, 大家來睇下我地個製成品覺得靚唔靚呀?而爸爸們見到我地兩個做女的咁用心整個cake 當然滿心歡迎甜入心啦!我地個cake 名為 “中西老爸的相遇” 唔好以為佢得個外層呀!其實內在美都好掂的,個低層係凍頂烏龍戚風,上層係奶凍,再上一層係焦糖餅乾,最上係生椰拿鐵香提。每一層味道明確,奶凍質地q 彈, 焦糖餅乾香甜香脆,個 cream夠幼滑香濃,戚風蛋糕又軟綿綿整體唔會好甜,大家都好喜歡和滿意。