2019-06-15 110 瀏覽
同事推薦公司附近無限極廣場的「京香閣」,最近新推出左頂級京式自助餐,每位$228就可以享用啦!餐廳嘅自助餐區域唔算好大,但勝在款式都幾多選擇,有多款京式冷盤前菜:手拍青瓜、涼拌茄子、油炆筍等等都幾高質素,醒神開胃另外仲有麻辣多春魚、花雕醉雞、糖醋魚塊、四川回鍋肉等等巧手特色京菜。酸辣湯呢碗酸辣湯都幾高質,夠酸又夠辣,而且仲非常足料添最重要嘅係有片皮鴨仼食!熱辣辣嘅京式烤鴨源源不絕咁新鮮出爐,有專人會不停切片,客人只需要排隊領取就可以啦!青瓜、蔥絲、醬汁任取,自助形式非常方便師傅毫不吝嗇地俾咗個鴨脾我,油脂豐富,鴨肉軟嫩,配上烤鴨醬同蔬菜絲,減低左片皮鴨嘅油膩感,好食!砂鍋花膠雞湯而每位客人仲會獲贈一份花膠雞湯,淡淡的清雞味,無添加味精,味道不會太濃郁,適合我呢個愛健康的人原隻鮑魚花菇特色小菜另外仲會送贈鮑魚花菇,鮑魚大小適中,好美味!花菇吸收左鮑汁嘅精華,好入味,正!鍋貼小巧迷你的鍋貼,一口一隻剛剛好。鍋貼底部微脆,呈金黃色,毫不油膩!豬肉餡肉汁豐富,好juicy呢紅油抄手雲吞外皮厚薄適中,菜肉餡鮮甜飽滿,面上加左炸蒜所以好香口

酸辣湯

呢碗酸辣湯都幾高質,夠酸又夠辣,而且仲非常足料添

砂鍋花膠雞湯

原隻鮑魚花菇特色小菜

鍋貼

紅油抄手

雲吞外皮厚薄適中,菜肉餡鮮甜飽滿,面上加左炸蒜所以好香口