餐廳: 五行
資訊:

GOGYO五行呢間京都過江龍係主打拉麵嘅拉麵店×居酒屋×酒吧,早排見到唔少人都好評,今次同朋友到訪都覺得幾有驚喜🥳呢度嘅午市套餐都有用到五行嘅元素,今次就食咗法式烤牛清湯拉麵-金Set ($198),選用扒房Lawry’s The Prime Ribs嘅美國黑毛安格斯牛肉,呢款拉麵嘅湯底口味偏淡,拉麵嘅質地比較軟熟少少,但係就更加食到牛嘅軟稔同肉味🐮跟餐嘅炸蠔小食都幾有驚喜,隻蠔幾飽滿,炸皮嘅厚度啱啱好🦪另外仲嗌咗濃厚龍蝦沾麵 ($238),店員會先講解食法,佢哋個沾麵湯一上枱嘅時候勁香,而且夠熱,將麵條放落去掛晒啲湯汁,放入口鮮味爆發真係好正🦞原條慢煮龍蝦尾都幾新鮮,食落去唔會好乾柴🧡 食完之後仲可以將沾麵湯撈飯食,飯桶表示好滿意☺️見呢度係居酒屋,都嗌咗兩串串燒試吓,雞髀肉都燒得唔錯,外邊烤到金黃色,將啲肉汁鎖晒入去,燒飯團都幾得意,紫蘇葉同埋飯團幾夾,加埋有少少飯焦嘅感覺唔錯❤️‍🔥總括嚟講,呢一間居酒屋雖然價錢唔算平,但係質素相當有保證,而且環境闊落好坐,裝修都幾有格調,都幾推介大家可以同朋友到訪😚

跟餐嘅炸蠔小食都幾有驚喜,隻蠔幾飽滿,炸皮嘅厚度啱啱好🦪