係元朗好出名嘅得獎精品咖啡店就算係平日 一入門口都已經見到坐滿咖啡愛好者而我呢種唔識野 淨係識飲espresso tonic 嘅人點解都會走左去?事緣就係個刻同朋友好想食少少飽肚嘅甜野 Search到呢到有個睇落幾唔錯嘅homemade窩夫就走左黎試 本是與咖啡無關😆🍴PLAN B 伯爵茶忌廉、楓糖漿、配特濃朱古力雪糕👉🏻窩夫好易唔夠好食 唔係成個太乾就係太淋 或者太過漿口 👉🏻佢係我係香港食過前三甲好食嘅窩夫 外層質感香脆 內裡鬆軟有蛋香 食完不黏口也不口乾👉🏻中間已經適量地加左楓糖漿 單食/配雪糕/配忌廉食都好食 一邊食一邊同朋友不斷講 真係好好食👉🏻伯爵茶忌廉 忌廉細滑又充滿伯爵茶香 上面撒了可可粉味道味道不過甜👉🏻相較伯爵茶忌廉 朱古力雪糕雖算香濃但唔算太突出 適中甜度 不怕過膩☕️Espresso Tonic👉🏻唔算好適飲咖啡 但都飲得出比例較濃郁嘅烘焙香和微酸嘅咖啡口感 配湯力後整體口感清爽 無苦澀味☕️橙皮朱古力👉🏻朋友唔飲咖啡類嘅就試左呢到嘅朱古力👉🏻可選擇搭配 原味/榛子/橙皮/薄荷👉🏻可可味香濃 中間滲透橙皮香 整杯喝完後嘴巴裡依然殘留橙香

係元朗好出名嘅得獎精品咖啡店
就算係平日 一入門口都已經見到坐滿咖啡愛好者
事緣就係個刻同朋友好想食少少飽肚嘅甜野
Search到呢到有個睇落幾唔錯嘅homemade窩夫
就走左黎試 本是與咖啡無關😆

🍴PLAN B 伯爵茶忌廉、楓糖漿、配特濃朱古力雪糕
👉🏻窩夫好易唔夠好食 唔係成個太乾就係太淋 或者太過漿口

☕️Espresso Tonic