餐廳: 茶泰 (新都會廣場)
資訊:

2023-03-13 174 瀏覽
因為週末嘅朋友聚會而行過新都會, 大家約咗一齊食下午茶, 當然好多餐廳都逼滿人,有d又唔太好坐。行到去高層見到依間茶泰, 剛剛好兩點鐘下午茶時間見到非常之抵食又有得即時入座,就大膽求其一試! 講真以依個價錢Tea set連飲品$45-55(無服務費), 只求有個位坐低歇腳傾計聚下,無咩期望,可能正因為呢個原因我完全冇失望,而且仲喜出望外食物選擇都可以, 主要以麵食、飯、串燒、炸物為主! 茶餐份量好足夠,而且餡料醬汁幾多、薯條超級香脆!兩位茶水姐姐服務友善, 朋友問咗佢哋幾個問題都好迅速幫忙e.g 調位、要熱水、menu(原來收咗係枱底), 我都準備寫review時先知呢間分店好多負評, 所以想藉此平反一下,相信餐廳最近真係有改進到~(見到menu有中英文字)原來呢間茶泰同itamomo意樂餐廳屬同一集團品牌, 屬舒適的快餐店, 仲有輕食可以即時外帶!