餐廳: 竹面譜
資訊:

新蒲崗係一個好多小店嘅社區,除左mikiki或者airside,街頭有好多親民小店值得試試👍🏻今晚搵到一間麵店除左一般粉麵之外,竟然仲有鮑汁冬菇花膠食😮吸引左我同朋友入去食😆鮑汁冬菇花膠 (跟飯/麵)無論花膠或冬菇都好入味,索晒鮑汁精華,而且入口軟腍,花膠份量十足,夾極都仲有😆 和風豬軟骨飯豬軟骨同樣份量好多,果然性價比極高,豬軟骨烹調得軟腍,味道甜甜地幾入味🐷脆炸鮮鯪魚球 + 炸墨魚餅炸物即叫即製,熱辣辣🔥雙拼每款炸物各有3件,鯪魚球大大粒,冇骨唔腥,蘸埋蜆芥醬更加鮮味,另外墨魚餅彈牙,中間仲有粟米粒增加口感油菜一碟菜芯煮得翠綠嫩口,可以揀蠔油或腩汁🥬自家制涼茶2樽天氣炎熱,店家有自家制涼茶就啱晒而家飲,有薏米同清心茶,即刻降晒火👍🏻

鮑汁冬菇花膠 (跟飯/麵)

和風豬軟骨飯

脆炸鮮鯪魚球 + 炸墨魚餅

油菜一碟
菜芯煮得翠綠嫩口,可以揀蠔油或腩汁🥬

自家制涼茶2樽