6天前 0 瀏覽
估唔到鵝頸橋附近既內街有間咁有懷舊氣氛既居酒屋😍居酒屋入面既裝修好懷舊風,有燈籠🏮懷舊海報等等,燈光都比較昏暗,感覺好舒服😌我地叫左酒盗配芝士脆餅、雞軟骨、雞肉丸、雞大動脈、炸櫻花蝦豆腐、鳥唐揚、蟹膏帆立貝、魷魚明太子卷、昭和海鮮卷🍣雞大動脈超特別,原來佢係位於心臟上方位置,需要十幾隻左右既雞,先可以整到一串,原來係咁稀有既😵口感上煙煙韌韌,唔會太多脂肪,但好有油香鳥唐揚師傅起左個雞骨出黎,絞碎完再整返做一個球體,口感好似免治雞肉棒🍗蟹膏帆立貝用個餅夾住滿滿既蟹膏同帆立貝,蟹膏好香,連埋帆立貝同夾餅一齊食,有林到脆,好有層次😋魷魚明太子卷店員同我地講唔洗點豉油食,魷魚包住青瓜絲、薄荷葉、微辣既明太子,就咁食已經好濃味,魷魚都好鮮好彈牙好爽口👍🏻昭和海鮮卷係我最中意既一個食物,飯卷包住一啲刺身粒,上面再鋪滿吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽,食材高級,賣相又吸睛,最重要係超鮮味超夾🫶🏻