2022-11-01 58 瀏覽
呢排秋風起,好耐冇燒過肉嘅我經朋友介紹去咗呢間位於銅鑼灣嘅燒肉黃店😋 入面環境舒適,夠哂大,坐得舒服,而且仲有一個動漫場,痴哂唔同嘅動漫,瞬間好似去咗日本咁😆🥩精選熊本放題 $298我哋分別嗌咗呢個放題,再補少少錢加咗以下嘅嘢🤓+$38 升級澳洲和牛+$28 刺身放題🔸 小食食肉前,都嗌咗幾款小食試試,分別係清酒煮蜆、付味螺肉同埋蟹肉蟹籽薯仔沙律🥗 雖然只係小食,但份量都唔少,特別係清酒煮蜆,一份蜆肉都成十幾粒,而且又夠入味👍🏻🔸 刺身通常食得燒肉,都唔太期望佢嘅刺身好好味,但呢度嘅又唔差喎。嗌咗三文魚、帶子同真鯛等,每樣食落都幾鮮甜,比我預期嘅好好多😳🔸 肉類加咗錢食澳洲和牛,梗係一嚟就叫返個拼盤啦,包括有和牛肩胛、和牛封門柳、和牛板腱同埋鹿兒島日本豚。當中最好食嘅係封門柳,肉質夠爽,牛味又夠同埋幾嫩口,encore咗幾次😋除咗拼盤,仲嗌咗唔少其他嘅肉,包括有牛小排、牛三角、牛舌、牛排骨、雞軟骨、雞腎同豚頸肉等。整體都幾唔錯,不過放題嚟講,梗係要食多啲和牛啦😎🔸 海鮮另外個餐仲包埋海鮮拼盤,有甲羅燒、鮑魚、生蠔、帶子同海蝦,齋睇已經覺得好豐富!而當中飽魚同帶子都好好味😋,個甲羅燒唔知

🥩精選熊本放題 $298

我哋分別嗌咗呢個放題,再補少少錢加咗以下嘅嘢🤓
+$38 升級澳洲和牛
+$28 刺身放題

🔸 小食

🔸 刺身

🔸 肉類

🔸 海鮮

另外個餐仲包埋海鮮拼盤,有甲羅燒、鮑魚、生蠔、帶子同海蝦,齋睇已經覺得好豐富!而當中飽魚同帶子都好好味😋,個甲羅燒唔知係咪唔識燒,啲飯燒到有啲過硬🧐

🔸 野菜

例牌嗌咗翠玉瓜、冬菇、雞髀菇同菠蘿,每樣嘢都大大塊,加啲醬汁落去一齊燒仲正😋

🔸 飲品

呢度嘅嘢飲都係自己出去拎,但係唔同嘅係佢有成大jar嘅自家製茶飲,唔使飲嚟飲去都係罐裝飲品🤓

🔸 甜品

原來呢度仲有棉花糖嗌,好特別,好耐冇燒棉花糖食😝 最後佢仲送左雪米糍做甜品,好滿足!

總括而言,呢間燒肉黃店都幾推介,性價比頗高,而佢嘅種類都幾多選擇,連棉花糖都有🤣 如果同成大班朋友一齊去食燒肉,都幾推薦呢間👍🏻