2021-07-06
之前都試過時代廣場既分店,今日要ot就試埋太古城分店,太古站E1出口應該最近,7點幾黎到等左幾分鐘就有位。上次叫左泡菜五花肉蛋包飯,今次就試下個慢煮雞胸蛋包飯 ($105)。佢既雞胸肉一啲都唔諧,相信係因為慢煮既關係,雞胸肉都可以變得鮮嫩多汁。呢個飯配上忌廉蘑菇汁,鮮甜但係唔會太油膩,同炒蛋既味道非常match。炒蛋半生熟狀態,滑口而且份量夠大份。炒飯用小小茄汁調味,夠晒開胃。甜辣韓式炸雞(無骨半份) $108甜酸炸雞口感清爽,一點都不油膩,沒有因為太多糖漿而痴口的感覺。附送既薯條薯仔味都好重,炸得夠脆,仲要送埋年糕。韓式牛扒三文治(2件) $188牛扒非常肥美,不過感覺多左小小筋位,但都不失佢既風味,而且非常多配料,似係紅菜頭、南瓜同薯仔粒。烤朱古力棉花糖 $78係溶左嘅棉花糖加上朱古力醬,如果無咁甜就更好,而且個底有好多似係花生糖碎做配搭。焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) $48有鮮奶咖啡嘅味道之餘仲帶出焦糖脆脆既甜味,對於喜歡焦糖脆脆嘅我覺得非常好飲。玫瑰紅桑子沙冰 $48清爽鮮甜,口味清新,唔係用化學果汁溝出黎,用貨真價實既水果鮮榨。呢度係坐低咗之後出去叫嘢食,同埋自己出去攞第一轉食物,
慢煮雞胸蛋包飯
甜辣韓式炸雞(無骨半份) $108
甜辣韓式炸雞(無骨半份)
韓式牛扒三文治(2件) $188
韓式牛扒三文治
烤朱古力棉花糖 $78
烤朱古力棉花糖
焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍) $48
焦糖脆脆鮮奶咖啡(凍)
玫瑰紅桑子沙冰 $48
玫瑰紅桑子沙冰
呢度係坐低咗之後出去叫嘢食,同埋自己出去攞第一轉食物,其他未有既職員會陸續攞去你既位。
總括嚟講環境食物都滿意,有機會會再黎。