2025-01-14 261 瀏覽
今日同老公出去銅鑼灣行下,咁岩經過之前反工附近有間好鐘意食既拿破崙焦糖千層蛋撻😍😍成日下晝都賣曬,入去撞下彩先,見到岩新鮮出爐熱辣辣整反件食,順便買下其他麵包試下先。拿破崙焦糖千層蛋撻 🩷🩷🩷🩷🩷 呢個必食🫡以前反工成日都買個做下午茶,但唔係成日都買到。好彩今日早啲黎,撞正岩出爐無耐,一拎出黎食熱辣辣勁好食,啲焦糖勁流心,同埋個千層勁鬆脆,脆到好似食薯片咁。栗子撻🩷🩷🩷🩷🩷 估唔到佢個栗子撻栗子味勁出,睇返原來用咗法國栗子製造而成既栗子蓉,再加埋法式咖啡杏仁忌廉,面上仲有粒栗子肉,岩曬我呢啲唔中意食太漏既甜食人,佢食得出栗子香甜味,同佢個牛油曲奇撻底配搭得一流,又唔會太甜。呢期我最愛😍菠蘿油 🩷🩷🩷🩷🩷佢用左我最鍾意食果隻安佳牛油牌子,唔會太過漏,仲要啲牛油勁滑。夾埋係個菠蘿包入面食絕配🤓唔知係咪關用左日本麵粉整個菠蘿包事,佢個麵包比較煙靭,食落唔會太乾柴。明太子熱狗 🩷🩷🩷🩷🩷呢個食落都好有驚喜,咸咸地既明太子配上熱狗原來都好夾。原本以為茄汁同熱狗係絕配,無諗過同明太子都好夾。同埋我中意佢個麵包口感煙靭,凍食有少少似法式麵包咁樣有口感。之前試過熱食就比較鬆軟。我個人比較鍾意凍食多啲有

拿破崙焦糖千層蛋撻 🩷🩷🩷🩷🩷

栗子撻🩷🩷🩷🩷🩷

菠蘿油 🩷🩷🩷🩷🩷

明太子熱狗 🩷🩷🩷🩷🩷
呢個食落都好有驚喜,咸咸地既明太子配上熱狗原來都好夾。原本以為茄汁同熱狗係絕配,無諗過同明太子都好夾。同埋我中意佢個麵包口感煙靭,凍食有少少似法式麵包咁樣有口感。之前試過熱食就比較鬆軟。我個人比較鍾意凍食多啲有口感。

整體來講佢唔單止千層撻好食,而且啲麵包都好有驚喜呀,不愧咁多人排長龍買。