2022-03-27 91 瀏覽
去年由網年轉為實體店的Loft & Scone👈🏻碰巧週末要到中環買野,所以終於有機會一試!樓下reserved了的關係,被安排到樓上雅座,幸運地包場,夠哂安全❣️/一人行的關係,選擇困難🥺好多野都想試,但又怕肥,最後試左佢地最出名既鬆餅同限定新品( ´▽` )ノ/⭐️原味鬆餅 ℙ𝕝𝕒𝕚𝕟 𝕊𝕔𝕠𝕟𝕖 𝕨/ 𝕄𝕒𝕤𝕔𝕒𝕣𝕡𝕠𝕟𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕒𝕞 $𝟛𝟚原味鬆餅小巧的骰、酥脆鬆化、麥香出眾,而且帶粒粒小麥的質感,濕潤但不怕黏喉,比起坊間牛油味濃的鬆餅感覺冇咁大殺傷力!馬斯卡邦尼忌廉柔滑,不過個人比較喜歡它純粹的味道🥰/⭐️法式奶油燉蛋蜜糖燕麥包 $𝟛𝟚假日限定‼️就即刻狗衝💨無緣嘗試嘉多娜出品,人生第一次吃燉蛋包就獻給了它!採用了蜜糖燕麥包,香甜鬆軟的燕麥味道,表面有一層又薄又脆的焦糖,內裡是暖笠笠又滑溜的奶油燉蛋,並且加入雲呢拿籽,又香又好吃😋/由於怕失眠的關係,所以放棄左歎咖啡💔不過估唔倒店員主動送上一杯溫水,服務貼心!有機會要約朋友仔黎,陪我試埋其他野至得🤗
⭐️原味鬆餅
⭐️法式奶油燉蛋蜜糖燕麥包 $𝟛𝟚