2015-02-08 2259 瀏覽
上一篇食評講完比較disappoiting 既 Jamie's Kitchen~ 呢家講下另一間食住韓風而大賣既安東奶奶雞。一行5人平日黎個gathering, 黎到覺得裝修好特別, 而且我好鐘意佢地方少, 但係我地坐既就係一個可以放袋既地方 感覺好有特色, 拎住將好似壽司外賣紙既野黎點餸, 真係幾得意~黎既, 首先係芝士辛辣年糕, 睇上去, 個cheese 焗得岩岩好, 味道都ok, 不過就好快就凍,大家要趁熱快d食哂去~ 如果唔係年糕就好硬架啦~再黎, 上左碟安東奶奶雞韓式壽司, 個日覺得佢同其他雞煲既雞冇咩大分別, 因為出名既雞煲都係"野"味, 而滑口,汁好濃~如果食韓國菜要自己比$叫kimchi, 個人覺得唔太地道, 因為大家去食韓國菜就係喜歡佢地唔同既kimchi, 但呢到, 我地係要比$叫碟泡菜黎食啦~well...ok...叫左就食啦~呢到既泡菜比其他韓國餐廳較酸~我最欣賞既, 就係呢碟豬肉生菜包, 因為d肉岩岩好, 唔會乾身但有燒出黎既香氣, 而味道都係just right, 再包埋個生菜, 口感好正!  一件唔太夠呢~想食多幾件....真露煮蜆, 個賣相好靚, 食落去

芝士辛辣年糕
辛安東元祖奶奶雞
kimchi
泡菜豬肉包
真露煮蜆, 個賣相好靚, 食落去都有少少真露既味道, 個湯底好清唔會冇左個蜆味~ 不過就幾難去manage, 因為d 蜆跌出黎,我地係咁夾d殼出黎... 夾左一陣子,,先食到肉 =_="
真露煮大蜆
最後, 冇照相既係, 我地枝酒時樂同埋碟韓式壽司

酒時樂第一次飲, 有d似果汁氣酒, 好易入口, 因為人多, 幾啖就冇哂~有少少唔夠喉 hehe~~

而韓式壽司, 個人無論係韓國, 定係香港, 一直都唔太欣賞, 可能食慣日式, 覺得佢用料比較cheap, 但係就收好貴~ 我會寧願食個貿赤火卷, 一係就三文魚反卷, 再唔係, 黎個加洲卷..

韓風~應該會繼續吹, 到呢家去左咁多次gathering~ 係香港我都係得2間覺得佢地d野比較岩我個人口味 (ps: 呢間唔係) ~ 都係個句人氣不等於一切, 多人排隊, 多幾個PR event 同我地一個普通食客平時去到食既味道都真係可能有出入~

但係, 都希望下次, 可以同大家share 到一間覺得比較好食既傳統韓燒~  有冇地方可以介紹? hehe~
泡菜豬肉包