2021-11-22
我對嘢飲要求好低,珍珠唔使好有咬口,奶茶唔使好濃茶味,正常就得,但呢間野我買咗兩次都勁難飲。「極品」,常人真係欣賞唔黎。第一次飲係仕女伯爵波霸鮮奶茶(推薦單品)第二次飲係普通珍奶。試完後我有以下三點感想:第一,奶茶有陣怪味,似係牛雜味(隔離係牛雜舖)懷疑係擺太耐溝咗味,真係好好好好好反胃。第二,啲珍珠浸到變糊狀,一啲咬口都無,應該係朝早備完料就用足成日,或者根本係煮太耐。第三,店員態度極差。明明我買嗰時都冇其他客,但等咗好耐一段時間,我費事企喺度等,就去附近買咗其他嘢先,點知返到嚟發現仲未有,店員喺內廚度hea緊。今日我屋企人路過見佢新開就買咗黎試(係我衰,唔記得同佢哋講🥲)佢買嗰陣手上揸住好多嘢,冇手攞兩杯珍奶,但個店員顧住同frd傾偈,完全無理到佢,唔俾袋要自己手提。我呢兩次都淨係試咗珍奶,所以唔排除佢其他嘢(英式茶)做得好,但一間有賣台式飲料嘅鋪頭,連最基本嘅珍奶都咁難飲,自己嘅推薦產品都做得唔好,咁恕我好難對呢間店嘅其他產品產生期待。黃店唔係免死金牌😇你黃唔代表就會個個都肯無條件撐你,俾少少心做啦🤏唔係就等執。
第一次飲係仕女伯爵波霸鮮奶茶(推薦單品)
第二次飲係普通珍奶。
試完後我有以下三點感想: