餐廳: 陶源酒家
資訊:

餐廳: 陶源酒家
資訊:

2021-11-28 1134 瀏覽
第一次寫食評,真的不吐不快。本想趁着蟹季尾,來個大閘蟹放題吃過暢快,卻換來一肚氣。早幾天睇完某youtuber的影片介紹(另一分店),昨晚就來了近屋企的觀塘分店,三人前去結果是三人得到人生中最最最伏的用餐體驗。三人叫左$528(未計服務費)的套餐,先每人每味道叫一隻,等了差不多坐小時,大閘蟹共9隻先上,打開第一隻,全黑發臭,以為自己不好彩,跟手全部打開哂9隻,真的中哂六合彩般,全中(全部臭蟹)。跟手叫待應過來,有幾個待應望到我舉手即轉身行走,最後得一個待應慢條斯里行過來(感覺佢地一早知D蟹質素,知客人實嘈,而費事應付我同佢講,我們中哂六合彩,D蟹全臭,嗰待應不特一句道歉都冇,仲話佢哋都好難做,是供應商問題,不是酒樓問題,仲立即話再蒸多1x隻出來。等了差不多40分鐘,1x隻上枱,我們即時打開,又是全壞發黑發臭,今次我叫經理來,佢居然答我佢衹是打份工,又推落供應商度,仲話即時叫供應商再攞貨來(當時8:45pm,有冇供應商咁夜仲送貨??),我們拒絕並問佢點處理,佢話三人衹收我一人錢,我答佢,我們來吃蟹餐,一粒蟹肉都食不到,點解仲收錢?嗰經理態度即轉差,寸寸貢話: 好喇!你們現在走啦!其間一句
等了差不多40分鐘,1x隻上枱,我們即時打開,又是全壞發黑發臭,今次我叫經理來,佢居然答我佢衹是打份工,又推落供應商度,仲話即時叫供應商再攞貨來(當時8:45pm,有冇供應商咁夜仲送貨??),我們拒絕並問佢點處理,佢話三人衹收我一人錢,我答佢,我們來吃蟹餐,一粒蟹肉都食不到,點解仲收錢?嗰經理態度即轉差,寸寸貢話: 好喇!你們現在走啦!其間一句道歉都冇,成個過程是一個極度差勁的用餐體驗。
2021-11-27