2011-12-23
自從赤柱廣場從開之後, 已經是第二次光顧此餐廳. 其實一直認為The Press Group其下餐廳嘅服務態度非常馬馬. 第一次來剛剛新開嘅Classified 時, 覺得個老外Restaurant Manager嘅態度非常好, 仲以為佢哋經過改革. 點知再次來就出事!!! 是日是星期日lunchtime. 餐廳約七成滿. 一入到餐廳等serve, 佢哋扮睇你唔到. 要我們走去問佢哋有無位. 我點了是日嘅set menu, green salad同蜆肉意粉. 無嘢飲$108蚊. 而我先生點了green salad 同wild mushroom risotto. 沙律放低後, 以為佢醒水返來俾刀叉我哋. 點知等咗約幾分鐘唔見人, 又要去搵之前個Manager話俾佢聽乜事. 你哋唔係茶廳, 我哋仍都唔係用手食飯嘅Nepalese. (Sorry無意種族歧視佢哋請嘅職員!) 其實個salad到幾好食.但當我見到個pasta時, 真係食唔落. 基本上只係係淡如無味油都無滴嘅意粉上面放上幾隻雪蜆同幾條青椒. 如果唔係咁嘅價錢, 人哋唔會有太多expectation. 我先生果碟risotto 可
我點了是日嘅set menu, green salad同蜆肉意粉. 無嘢飲$108蚊. 而我先生點了green salad 同wild mushroom risotto. 沙律放低後, 以為佢醒水返來俾刀叉我哋. 點知等咗約幾分鐘唔見人, 又要去搵之前個Manager話俾佢聽乜事. 你哋唔係茶廳, 我哋仍都唔係用手食飯嘅Nepalese. (Sorry無意種族歧視佢哋請嘅職員!) 其實個salad到幾好食.但當我見到個pasta時, 真係食唔落. 基本上只係係淡如無味油都無滴嘅意粉上面放上幾隻雪蜆同幾條青椒. 如果唔係咁嘅價錢, 人哋唔會有太多expectation. 我先生果碟risotto 可以用可恥來形容! 嘩果碟嘢細到呢連法國人都會話細! 份量係女士嘅手掌咁細!!! 食咗一啖發現係雪藏味! 我叫我先生換, 佢驚俾人加料所以想cancel. 我哋坐咗數分鐘叫waiter, 佢哋又扮睇唔到! 咁我先生就去搵個Manager話俾佢聽有乜問題, 佢並無say sorry! 真係食到一肚氣. 最終我哋去咗成個Stanley Plaza 最多人嘅老麥食飽.
最後一個comment, NEVER AGAIN!